Kimi to, nami ni noretara od Juasy

Loni v říjnu odhalil režisér Juasa Masaaki svůj nový projekt nazvaný Kimi to, nami ni noretara (Když s tebou sjíždím vlny). V sobotu 9. března došlo k aktualizaci oficiálních stránek, které byly doplněny o datum premiéry, obsazení hlavních rolí, hlavní členy tvůrčího týmu, propagační obrázek a upoutávku. Originální film se premiéry dočká letos 21. června a v hlavních rolích se představí Katajose Rjóta a Kawaei Rina. Těm budou sekundovat Macumoto Honoka a Itó Kentaró. O doprovodnou píseň Brand New Story se postarala kapela GENERATIONS from EXILE TRIBE. Film bude do kin distribuovat společnost Tóhó.

A o čem že film vlastně vypráví? Mukaimizu Hinako přijali na vysokou. Děvče se to rozhodlo oslavit návštěvou přímořského městečka, kde doufá, že si bude moci dosytosti zasurfovat. Co čert nechtěl, místo toho dojde k požáru. Díky němu se Hinako setká s hasičem jménem Minato, do kterého se bláznivě zamiluje. O nějaký čas později naneštěstí přijde Minato v moři o život, což jeho přítelkyni připraví o radost ze života. Jednoho dne si Hinako při vzpomínání na radostné dny se svým chlapcem začne pobrukovat starou píseň a zároveň s tím se na vodní hladině objeví Minatův obraz. To se opakuje a dívka je nadšena, že může být znovu se svým milým. Jenomže proč se Minato vrátil? A můžeme tomu vůbec říkat návrat, je-li nezlomitelným poutem připoután k vodě?

Režiséra Juasu Masaakiho mohou diváci znát jako tvůrce filmů MIND GAME a Joake cugeru Lu no uta. Scénář napsala Jošida Reiko, stejně jako tomu učinila i v případě projektů Liz to aoi tori a Wakaokami wa šógakusei!. Návrhy postav nakreslil animátor Kodžima Takaši, který se postaral o obrazový scénář, epizodní režii i kompletní animaci 9. epizody seriálu DEVILMAN crybaby, mimoto navrhoval postavy pro anime Flip Flappers. K tomu se navíc rovněž ujal povinností předního režiséra animace. Vedoucím animátorem v programu Flash je Abel Gondora. Akai Fumihisa se postaral o vedení výpravy, jako tomu bylo například u Kiseidžú: Sei no kakuricu.

Zvolenou barevnou paletu má na svědomí Nakamura Aiku. Vedoucím kompozitu se stal Fukuši Tóru. Hirose Kijoši se ujal střihu. Kasamacu Kódži se postaral o zvukovou režii. Hudební doprovod složila Óšima Mičiru, jejíž kompozice jsme mohli slyšet v seriálech Sora no oto a Jodžóhan šinwa taikei. Hlavními producenty projektu jsou Okajasu Juka za Fuji TV a Choi Eun-Yeong za studio Science Saru, které film animuje.