Čtyři robinsonky a pustý ostrov v anime

Voda, oheň, přístřeší, jídlo, zbraně… Většina z nás asi tuší, co je potřeba si po ztroskotání na liduprázdném ostrově obstarat, abychom přežili (taková docela běžná situace, že). Ale dokázali byste to ve skutečnosti?

V rámci přípravy se budete moci dovzdělat u nově oznámeného anime Sónan desu ka?, kde zmíněnou situaci řeší čtyři středoškolačky po letecké nehodě. I když je hlavním motivem boj o přežití, jedná se zároveň o komediální sérii a podle první ukázky to vypadá, že bychom se mohli bavit docela dobře. Tomu odpovídá i stručný popis děje předlohové mangy od vydavatele Kodansha Comics:
„Kvůli letecké nehodě trávíme ode dneška naše mládí na opuštěném ostrově! Nic tu není, a proto si všechno musíme vyrobit! A taky všechno sníst! (Uff!) Tohle je příběh o přežití, odvaze a znalostech. Zatím se nám daří docela dobře! V prvním díle mimo jiné najdete: jak jíst cikády, jak postavit pasti, jednoduchý test na alergie, jak jíst kraby apod.“

Prvních epizod bychom se měli dočkat tematicky v červenci (dívky přežívají na tropickém ostrově), animaci dostalo na starosti studio Ezola, které prozatím produkovalo pouze jedinou sérii (Happy Sugar Life) a i většina štábu je stejná jako u tohoto anime. V hlavních rolích se objeví Ičimiči Mao (Keidžo!!!!!!!!), Kóno Hijori (Death March kara hadžimaru isekai kjósókjoku), Jasuno Kijono (Saenai Heroine no sodatekata) a Waki Azumi (Isekai maó to šókan šódžo no dorei madžucu).

Je zajímavé, že autor mangy Okamoto Kentaró je lovec a sám si život v divočině vyzkoušel. Jeho předešlá manga Sanzoku Diary, ve které byl zároveň hlavním hrdinou (vycházela v letech 2011-2016), popisovala jeho zkušenosti a zážitky spojené právě s touto oblastí. Ani sérii Sónan desu ka? by tedy i přes odlehčenou formu nemusela chybět realističnost.

zdroj:   ANN