Učinoko aneb Pro dceru cokoliv

Pokud máte rádi spíše oddechové fantasy, mohlo by vás zaujmout anime podle light novely Uči no musume no tame naraba, ore wa mošikašitara maó mo taoseru kamo širenai. (v překladu „Když jde o mou dceru, porazím i pána démonů.“). Prozatím nebylo oznámeno datum premiéry a na webových stránkách anime najdeme jen základní informace a jména seijú dvou hlavních postav. Na všechno ostatní si budeme muset počkat.

Jak již bylo zmíněno na začátku, předlohou je série light novel, která prozatím čítá sedm dílu, a v pátek (22. 2.) by se měl na pultech objevit díl osmý. Souběžně vychází i manga adaptace, jejíž čtvrtý díl vyšel v srpnu loňského roku. Obě verze jsou v současnosti překládány také do angličtiny, novely v licenci J-Novel Clubu (všech sedm dílů) a manga ve vydavatelství Seven Seas Entertainment (aktuálně dva díly).

A jaká je tedy zápletka? Podle J-Novel Clubu následující:
Dale je klidný, vyrovnaný a zkušený dobrodruh, který je i přes svůj nízký věk už docela slavný. Jednoho dne v lese při plnění zakázky narazí na malou polomrtvou ďáblici. Protože ji nedokáže nechat zemřít, vezme si ji domů a stává se jejím adoptivním rodičem. Ďábel nebo ne, Latina je víc než roztomilá a náš dobrodruh se mění v beznadějného ochranitelského otce. Kdo ale dívku nechal v lese a proč měla znamení zločince?

Na závěr ještě slíbení seijú. V roli roztomilé Latiny se představí Takao Kanon (Hjakuren no haó to seijaku no Valkjria) a dobrodruha Dalea bude namlouvat Okamoto Nobuhiko (Boku no Hero Academia, Gekkan šódžo Nozaki-kun).