Televizní Carole & Tuesday

Oficiální webové stránky nadcházejícího originálního animovaného projektu s názvem Carole & Tuesday byly 21. února doplněny o nové informace. V první řadě byl zveřejněn nový propagační obrázek a s ním i upoutávka, kterou naleznete na konci článku. Dále došlo k upřesnění okolností premiéry. Tu si televizní seriál odbude na stanici Fuji TV ve čtvrtek 11. dubna. Projekt se bude vysílat po dvě sezóny, nicméně tvůrci zatím neprozradili, zdali bude ve vysílání přestávka, nebo dojde k půlročnímu běhu bez přerušení.

Seriál je zasazen do budoucnosti padesát let poté, co byl osídlen Mars. V této době již většinu produkce obstarává umělá inteligence a lidé samotní jsou pouze v roli pasivních diváků. Ale i v tomto světě se najdou takoví, kteří chtějí tvořit. Mezi ně patří i děvčata Carole a Tuesday, jedna z nižší, druhá z vyšší vrstvy, a přesto si k sobě najdou cestu a mají i společný, vzdálený cíl – hudbu.

Za koncepcí projektu stojí režisér Watanabe Šiničiró a animační studio Bones, přičemž Watanabe se vedle zpracování námětu ujal i pozice hlavního režiséra. V minulosti režíroval například OVA Macross Plus a seriál Sakamiči no Apollon. Režie jako takové se ujal animátor Hori Motonobu, mezi jehož úspěchy patří návrhy postav k anime Beck. Původní návrhy postav ke Carole & Tuesday nakreslil Kubonóči Eisaku. Pro potřeby animace je následně přetvořil Saitó Cunenori, který nakreslil návrhy postav i k filmu Stranger –Mukó Hadan- z roku 2007. Jako hlavní animátoři na seriálu pracují Itó Jošijuki a Konno Naojuki.

Návrhy prostředí světa projektu vytvořili Thomas Romain a Brunet Stanislas. Výpravu režíruje Kóno Rjó, jako tomu bylo i v případech seriálů Mob Psycho 100 a DEVILMAN crybaby. Barevnou paletu vytvořila Kakita Jukiko. Hlavním kameramanem se stal Ikegami Masataka, vedoucí střihu je Sakamoto Kumiko. CG režíruje Mijake Takuma. Animační práce má na starosti studio Bones.

Hudební doprovod složil kanadský umělec Mocky, hudbu produkuje společnost Flying Dog a zvukové efekty vytvořil Kurahaši Šizuo. Na hudební tvorbě seriálu se rovněž podílí umělci jako Eirik Glambek Bøe, Evan „Kidd“ Bogart, Tim Rice-Oxley (Keane), Jen Wood, Nulbarich, Benny Sings, Lido a Cuno Maisa z kapely Akai kóen. V hlavních rolích uslyšíme Šimabukuro Mijuri a Ičinose Kanu. Ty pro zpěv zastoupí Nai Br.XX a Celeina Ann. V dalších rolích uslyšíme Uesaku Sumire, Mijano Mamorua, Ócuku Akioa, Irino Mijua a Kamiju Hirošiho.