Květnová premiéra PROMARE

Letos na jaře se dočkáme nového projektu režiséra Imaišiho Hirojukiho, o němž se v konkrétnější podobě začalo mluvit již v polovině roku 2017. Koncepce však trvala v podstatě od ukončení prací na Kill la Kill. Půjde o filmové dobrodružství, jehož název zní PROMARE. Premiéra by měla přijít letos v květnu; přesné datum však zatím určeno nebylo. Snímek byl poprvé představen na americké akci Anime Expo a produkuje ho společnost XFLAG Studio. Distribuci bude zajišťovat Tóhó, zatímco animační práce má v rukou studio TRIGGER.

Země čelí obrovské krizi. Část lidstva prošla mutací, která jí umožňuje ovládat plameny, což vedlo k vypálení poloviny světa. Od této události uplynulo třicet let a na scéně se objevuje organizace zvaná Mad Burnish, jejímž cílem je nechat shořet celou Zemi. Na odpor se jim postaví zvláštní hasičský oddíl, který je schopen této hrozbě čelit. Protagonista Galo Thymos je v oddíle nováčkem, nicméně se svým nezlomným odhodláním a horkokrevností řadí k těm nejlepším. Podaří se mu a jeho kolegům zastavit běsnění žhářů, nebo skončí naše planeta sežehnutá na popel?

Jak jsme již zmiňovali, film režíruje Imaiši Hirojuki, který se jako animátor prosadil na seriálech Kareši kanodžo no džidžó a Furi kuri. Jako režisér se pak blýskl filmem Dead Leaves a seriálem Tengen toppa Gurren Lagann. Právě poslední jmenovaný je nejslavnějším projektem, na němž spolupracoval se scénáristou Nakašimou Kazukim, který se ujal scénáře i v případě PROMARE. Mimoto se s Imaišim sešli i u Kill la Kill a první epizody OVA Re:Cutey Honey. Návrhy postav nakreslil Kojama Šigeto, jenž navrhoval postavy v anime Heroman a mechanické jednotky v Darling in the Franxx. Vedoucím výpravy se stal Kubo Tomotaka, v jehož životopise najdeme například film Mary a čarodějná květina. Animačním producentem projektu je Masumoto Kazuja, zatímco kreativním producentem se stal Wakabajaši Hiromi.

Barevnou paletu vybírala Kakita Jukiko. Hlavním kameramanem se stal Ikeda Šinsuke. CGI složku režíruje Išikawa Šinpei. Ikeda i Išikawa pracují pro studio Sanzigen, které pro film produkuje CGI. Logo filmu vytvořil Ičifuru Masaši. Vedoucím zvuku se stal Ebina Jasunori. Hudební doprovod složil Sawano Hirojuki, mezi jehož díla patří například soundtracky k seriálům Kótecudžó no kabaneri a Re:CREATORS.

V hlavních rolích uslyšíme Macujamu Keničiho a Saotomeho Taičiho. Těm budou sekundovat Sakura Ajane, Košimizu Ami, Hijama Nobujuki, Kojama Rikija, Sakai Masato, Šintani Majumi, Koniši Kacujuki, Jošino Hirojuki, Inada Tecu a Kusunoki Taiten.