Kobajaši-san či no Maidragon dostane druhou sérii

Na přebalu k osmému svazku mangy Kobajaši-san či no Maidragon bylo oznámeno, že se její anime adaptace dočká druhé série. Pro fanoušky to však nebyla žádná novinka, protože už v neděli informaci omylem zveřejnil twitterový účet německého Crunchyrollu. Tweet byl brzy odstraněn. První sezóna anime od studia Kyoto Animation měla premiéru v lednu 2017 a těšila se mezi diváky velké oblibě.

Manga od autora COOL Kjóšindža v magazínu Monthly Action vychází už od května 2013 a točí se kolem programátorky Kobajaši, ke které se jednoho dne zničehonic nastěhuje dračice Tóru a spolu s dalšími draky jí obrátí život naruby. V říjnu navíc magazín Monthly Action oznámil, že se vyprávění blíží svému závěru. V angličtině je manga vydávána pod záštitou Seven Seas Entertainment.

Příběh inspiroval také tři vedlejší mangy: Kobajaši-san či no Maidragon: Kanna no ničidžó, která se zaměřuje na život malé dračice Kanny, Kobajaši-san či no Maidragon: Elma no OL nikki, jež popisuje problémy dračice Elmy v běžném pracovním prostředí, a Kobajaši-san či no Maidragon: Lucoa wa boku no xx desu, která zase ukazuje soužití dračice Lucoy a lidského chlapce Šóty.

zdroj:   ANN