Anime netradičně o netradičních požárnících

Taky jste jako malí milovali dráčka Soptíka? Že nevíte, o co jde? Ani jedno vám naštěstí nebrání v tom, abyste se těšili na nové anime z prostředí požárníků Enen no šóbótai. A podle všeho se jedná o opravdu netradiční téma, protože kromě filmu Megumi no daigo: Kadžiba no baka jaró z roku 1999 se nám nepovedlo žádné podobné anime najít.

Jak jsme psali v novinkách na konci listopadu, anime adaptace se dočká stejnojmenná manga od Ókubo Acušiho, který je známý hlavně jako autor velmi populárního Soul Eatera. Produkci dostalo na starost studio David Production (JoJo’s Bizarre Adventure, Hataraku saibó), režírovat bude Jase Júki (Mekakucity Actors), scénář napíše Jamato Haišima a Morioka Hidejuki (Kizumonogatari, Sajonara zecubó sensei) vytvoří návrhy postav.

Předloha se odehrává ve fantasy světě, který se v mnoha ohledech podobá tomu našemu. Největším rozdílem je, že zde běžně dochází k záhadnému jevu lidských samovznícení. Někteří lidé po tomto vznícení prostě zemřou, jiní se promění v démony a někteří ho přežijí a probudí se v nich nějaká nadpřirozená schopnost související s ohněm. Poslední zmiňovaný případ potkal i protagonistu Šinru, který může nohama vytvářet a kontrolovat oheň. Příběh začíná ve chvíli, kdy se Šinra přidá k 8. speciální hasičské jednotce. Ta řeší následky samovznícení, včetně boje s démony.

Prozatím je venku jedna příjemně vypadající ukázka:

Co se týče hlavních postav, jako Šinra se představí Kadžiwara Gakuto (pokud máte rádi Astu z Black Clover, máte se na co těšit). Dalším členem týmu je Arthur Boyle, kterému hlas propůjčí Kobajaši Jósuke (můžete znát například jako Nacuki Subarua z Re:Zero kara hadžimeru isekai seikacu).

Mezi momentálně odhalené zástupkyně něžného pohlaví patří sestra Iris (Ičimiči Mao známá například jako Mijata Sajaka z Keijo!!!!!!!!).

A také Oze Maki, pro jejíž hlasovou herečku Kamidžó Saeko to bude první role v anime.