Ikuhara chystá nový jarní seriál

Již od konce roku 2017 víme, že Ikuhara Kunihiko chystá nový originální projekt. K odhalení došlo poněkud nešťastně ještě před oficiálním oznámením, neboť animační studio MAPPA na svých stránkách uvedlo, že najme nové zaměstnance na pozici produkčního asistenta pro nadcházející titul právě od Ikuhary. K oficiálnímu oznámení pak došlo až v březnu letošního roku. Nyní víme, že půjde o televizní seriál, který se bude vysílat v programovém bloku noitaminA na Fuji TV každý pátek v jednu v noci. Premiéry se dočkáme příští rok na jaře, kdy seriál vystřídá Jakusoku no Neverland. Ikuharův projekt byl nazván Sarazanmai.

Ikuhara Kunihiko se ujal režie, námětu i pozice hlavního scénáristy. Znát jej můžeme jako režiséra několika pokračování Bišódžo Senši Sailor Moon, Šódžo Kakumei Utena a Mawaru Penguindrum. Se scénářem mu asistuje Ucumi Teruko. Vrchním režisérem se stal Takeuči Nobujuki, mezi jehož významná díla patří Bakemonogatari, 9. epizoda Mawaru Penguindrum a loňský film Učiage Hanabi, Šita kara Miru ka? Joko kara Miru ka?. Původní návrhy postav nakreslil Migii. Pro animátory je přepracovala Išikawa Kajoko, která pracovala jako pomocná návrhářka na anime Aikacu Stars!. Rovněž se ujala povinností přední režisérky animace. Za vizuálními koncepty stojí Macušima Maju a Šibata Kacunori. Vedoucí výpravy se stala Fudžii Ajaka ze studia Pablo. Její práci jsme mohli vidět například v televizním filmu Rjú no Haiša. Animační práce jsou v rukou studií MAPPA a Lapintrack.

Hudební doprovod složila Hašimoto Jukari, jejíž tvorba zněla mimo jiné v seriálech Toradora! a Sangacu no Lion. V hlavních rolích vystoupí seijú Murase Ajumu, Učijama Kóki, Horie Šun, Suwabe Džuniči, Mijano Mamoru a Hosoja Jošimasa.

Seriál nám představí tři chlapce – Jasaku Kazukiho, Kudži Tóiho a Džinnaie Entu. Ti jsou proměněni v říční démony kappa a musí se vydat na cestu za poznáním sebe i druhých, aby mohli znovu nabýt svých lidských podob. Upoutávku k seriálu, na kterou se můžete podívat níže, režíroval Tadžima Tao.