AMV novinky – díl první

Vítám vás u nepravidelné série, v níž se dozvíte něco málo o novinkách ze světa AMV. Zpravidla půjde o výběr několika videí z poslední doby, která si zaslouží pozornost. Dnes se podíváme na kousky o něco starší, protože od září se toho bohužel moc nedělo.

Leolide – poorly drawn neko gril music video
Leolide získává poslední dobou celkem dost pozornosti. Kvalita jeho videí hodně skáče v závislosti na tom, kolik času jim věnuje. Když se mu ale něco povede, stojí to za to. Na video se velmi hezky kouká, má povedenou atmosféru a i přes slabší sync s hudbou upoutá pozornost. A hlavně vás donutí se ptát: Jak dlouho to sakra překresloval?

DopplerDo – Down the Road
Video je už skoro rok staré, ale osobně jsem ho objevil až nedávno. Kontrastně k prvnímu videu nejede na efekty, ale na čistý sync s hudbou. A to se mu i přes velmi ambiciózní výběr hudby daří moc dobře. Většina videí s podobným konceptem nezvládne udržet kvalitu po celou dobu, což ale u tohoto videa problémem není. Výběr anime k písničce je také skvělý.

KisanziVNS – A Dying Bread
Na zakončení tu máme poměrně klasicky pojatou, ale za to výborně zpracovanou komedii. Největší důraz je kladen na výběr scén a jejich přiřazení k textu písničky, což je moc dobře znát. Sync s hudbou je také velmi povedený a celému AMV dodává na skvělém dojmu. I přes pomalejší tempo a střih video zvládne zaujmout po celých 5 minut.

Pokud chcete sledovat nějakou aktuální soutěž, právě probíhá jedna z největších a nejuznávanějších světových soutěží, konkrétně Akross. Deadline je až v polovině ledna, takže na jejich stránkách přibývá pouze jedno video každým druhým dnem. Na další článek se můžete těšit po vydání výsledků právě z této soutěže, v případě dostatku kvalitních videí už někdy k začátku ledna a další tedy až po výsledcích.