Originální seriál Kója no Kotobuki Hikótai

Není tomu tak dlouho, co bylo oznámeno nové originální anime s názvem Kója no Kotobuki Hikótai. Projekt bude mít podobu televizního seriálu, jehož premiéry se dočkáme již v nadcházející zimní sezóně. Seriál se odvysílá na TOKYO MX, TV Aichi, MBS a BS11. Nejnovější propagační obrázek můžete vidět vlevo a upoutávka na sérii je ke zhlédnutí na konci článku. Seriál bude sledovat komediální osudy party dívek, pro něž se staly vzdušné bitvy každodenní šedí.

Mizušima Cutomu se ujal režie projektu, jak tomu bylo i v případě Ókiku Furikabutte a Girls und Panzer. Hlavní scénáristkou se stala Jokote Mičiko, která již s Mizušimou spolupracovala například na Džoširaku a již zmíněném Girls und Panzer. Pomocnou režii má na starosti Kanbe Hirojuki, jenž vedl seriál Ore no Imóto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai. Původní návrhy hlavních postav vytvořil ilustrátor Hidari, jehož práci mohou diváci znát ze seriálů Fractale a Sasami-san@Ganbaranai. Pro animační práce je přetvořil Sugai Šó. Přední režisérkou animace se stala Nakamura Tóko. Ogura Kazuo je vedoucím výpravy. Animační práce má na svědomí studio Gemba. Seriál produkuje společnost Digital Frontier.

Hamaguči Širó složil hudební doprovod. Jeho práci jsme mohli slyšet mimo jiné v seriálech Aa! Megami-sama! a Širobako. O zvukovou režii se postará sám režisér celého projektu, Mizušima Cutomu. Píseň „Sora no ne“ k úvodní titulkové sekvenci složila i nazpívala ZAQ. Píseň k závěrečným titulkům složila i otextovala opět ZAQ, ovšem nazpívají ji představitelky hlavních rolí, tedy Suzuširo Sajumi, Jukimura Eri, Nakaja Sajaka, Seto Asami, Jamamura Hibiku a Tomita Miju. Singl s první písní vyjde 23. ledna a druhá píseň o týden později.