3Hz chystají na příští rok originální projekt

Již nějakou dobu víme, že se příští rok dočkáme nové originální produkce společností Studio 3Hz a Infinite. Ovšem nyní jsme se konečně mohli dozvědět bližší informace, které byly zveřejněny na oficiálních stránkách. Projekt bude mít podobu televizního seriálu a ponese název BLACKFOX. Bližší datum premiéry zatím odhaleno nebylo, avšak počítá se s již zmíněným následujícím rokem. Od prvotního oznámení letos v březnu došlo k drobné změně s ohledem na režiséra projektu. Tím byl původně Nomura Kazuja; s novými informacemi však byla jeho pozice upravena na vrchního režiséra, nejspíše kvůli aktuálně se vysílajícímu seriálu Kaze ga Cujoku Fuite Iru, který Nomura režíruje a kvůli němuž zřejmě nemá dostatek času, aby se mohl plně věnovat i BLACKFOX. Musel proto část produkčních povinností svěřit jiným.

Režie byla tedy svěřena Šinoharovi Keisukemu, který se osvědčil jako autor obrazového scénáře i epizodní režisér u 6. dílu letošního DEVILMAN crybaby. Scénář napsal Hajaši Naoki, jenž má na svědomí scénáře ke všem epizodám seriálu citrus a 8. až 13. epizodě Flip Flappers. Návrhy postav poprvé nakreslí animátor Saitó Acuši, jenž dělal jako hlavní animátor například na seriálech ALDNOAH.ZERO a Highschool Fleet. Katagai Fumihiro se postaral o mechanické návrhy. Jako designér se podílel například na projektech Hicugi no Čaika, Short Peace a Last Exile.

Návrh výpravy vytvořili Taniuči Júho, Óhara Morihito, Morikawa Acuši, Išiguči Džú a Kawamura Takumi. Vedoucím výpravy se stal Kaneko Júdži, přičemž pozadí bude kreslit jeho nové studio Aošašin. Kaneko vedl výpravu například v seriálu Hisone to Masotan a dále v krátkých filmových dobrodružstvích Little Witch Academia. Barevnou paletu vybírala Noguči Jukie. Vedoucí kameramankou se stala Wakabajaši Jú ze společnosti T2studio. Střih má na svědomí Sadamacu Gó. O CG složku se postará Flying Ship Studio pod vedením režiséra Usuie Šunsakua.

V nedaleké budoucnosti žije ve starém nindžovském stavení dívka Rikka, jíž žilami proudí krev starého nindžovského klanu. Jednoho dne jsou však její bezstarostné dny narušeny a děvče se musí začít bránit – tím, že svou tvář skryje za tajemnou liščí masku zbarvenou hlubokou černí. V hlavních rolích uslyšíme Nanase Ajaku, Tomacu Haruku a Taiči Jó.