Na podzimních vlnách alternativního rocku s velrybami

Rocková kapela Homecomings si na podzim připravila novou desku. Ta vyjde ve středu 24. října; tedy po dvou a půl letech od desky poslední. Nové album ponese název WHALE LIVING a jeho obal můžete vidět vlevo. Ilustraci nakreslil Sanuki Naoja, jenž s kapelou spolupracuje dlouhodobě. Mimo kreseb pro Homecomings pracuje rovněž jako animátor a mangaka. Nová deska nabídne deset skladeb, jejichž seznam naleznete níže. Zájemce CD vyjde na 2 400 jenů (bez DPH, v přepočtu zhruba 476 korun). Kapela k desce natočila i upoutávku, na kterou se můžete podívat na konci článku. Trailer režírovala, natočila i stříhala Eda Júka.

Album společnými silami vydají společnosti felicity a SECOND ROYAL RECORDS. Vedle fyzického CD bude dostupná i digitální verze, a to například na Apple Music, Spotify a LINE MUSIC. Třetí skladba nazvaná Hull Down byla již 26. září uvolněna k poslechu, aby tak posluchače navnadila na celou desku. Koncem listopadu pak kapela zahájí turné k příležitosti vydání alba, které začne 30. listopadu v Kjótu. Následovat budou Hirošima, Fukuoka, Išikawa, Tomakomai, Sapporo, Ósaka, Nagoja a 25. prosince turné vyvrcholí v Tokiu. V Tomakomai a Sapporu je doprovodí kapela NOT WONK. Detaily o jednotlivých vystoupeních naleznete na oficiálních stránkách.

01. Lighthouse Melodies
02. Smoke
03. Hull Down
04. Parks
05. So Far
06. Corridor (to blue hour)
07. Blue Hour
08. Drop
09. Whale Living
10. Songbirds



Homecomings sestávají z Fukutomiho Júkiho (kytara), Išidy Narumi (bicí, zpěv), Tatamino Ajaky (zpěv, kytara) a Fukudy Honami (basová kytara, zpěv). Kapela se zformovala v Kjótu v roce 2012, přičemž Fukutomi a Tatamino se znali již ze střední. První tvorbu začali vydávat už o rok později. Letos vydali singl Songbirds, který se stal doprovodnou písní k animovanému filmu Liz to Aoi Tori režisérky Jamady Naoko a studia Kjóto Animation.