Anime vypadává z hlavního vysílacího času

Za hlavní vysílací čas se v Japonsku považuje období mezi sedmou a desátou hodinou večer. U televizních obrazovek usedá nejvíce lidí, a pořady tak mají těžkou konkurenci. Drtivá většina anime se v Japonsku vysílá hluboko v noci a má problém se vůbec zafinancovat, natož pak i něco vydělat. Anime, která se objevovala v hlavním vysílacím čase, si takové starosti dělat nemusela.

Na stránce Oricon News si redaktoři všimli, že v nejvýnosnějším čase na televizních obrazovkách už přežila jen dvě anime. Jedná se o extrémně dlouhé série Doraemon a Crayon Šin-čan, z nichž první se začala vysílat v roce 1979 a druhá 1992. Tyto staré série, vysílající se na TV Asahi, zůstaly osamoceny poté, co z hlavního vysílacího času vypadl Boruto a Pokémoni na TV Tokyo.

Je zajímavé, že tento exodus anime jde ruku v ruce s neustálým nárůstem jejich počtu. Série sice nezískávají peníze z reklam, ale otaku populace v Japonsku má stále velkou kupní sílu, takže se zatím dokáží zafinancovat z nejrůznějšího zboží a Blu-rayů. Je také otázkou, nakolik ke změnám poměrů přispívají placené streamovací služby, jako je Niconico, Netflix či Amazon Prime. Nám nezbývá než doufat, že se ve všem tom anime objeví každou sezónu alespoň pár zajímavých kousků.

zdroj:   SoraNews24