Utajené anime?

Netradiční způsob propagace zvolilo studio MAPPA v případě originálního anime Zombieland Saga, jež se na televizních obrazovkách objeví v nadcházející sezóně, a to od 4. října. Ptáte se, proč netradiční? Kromě anotace a krátké upoutávky totiž o anime nevíme skoro nic. Pojďme se ale podívat alespoň na to málo, co bylo oznámeno.

Hlavními hrdinkami je sedm děvčat… že by se tedy jednalo o další anime typu „roztomilé dívky dělají roztomilé věci“? Tomu ale neodpovídá název, ze kterého vyplývá přítomnost zombie, a podle upoutávky i popisu děje to vypadá, že budou docela výživní. Navíc dokonce ani osm dní před premiérou neznáme všechny sejiú hlavních postav. Z těch zveřejněných jsou největšími lákadly Taneda Risa (High School DxD, Gate: Džieitai Kanoči nite, Kaku Tatakaeri, Šokugeki no Sóma) a Mijano Mamoru (Steins;Gate, Durarara!!), za sebe pak přidám ještě Hondo Kaede (Demi-čan wa Kataritai). A pokud se příliš neorientujete v seznamech režisérů, scénáristů, skladatelů hudby a dalších členů štábů, je výše zmíněné zhruba tak vše, co se o tomto anime prozatím ví.

A teď přichází ta zajímavá část. Před čtyřmi dny se konalo uzavřené promítání prvních dvou epizod série. Diváci i novináři museli přislíbit zachování mlčenlivosti a po skončení byl mezi přítomnými uspořádán malý průzkum. Výsledky jsou velmi povzbudivé, protože 96 % publika bylo spokojeno a 88 % diváků prohlásilo, že „nečekalo, jak se děj bude vyvíjet“. Uvidíme tedy, jestli anime příjemně překvapí, anebo zůstane jen u zajímavé propagace.