Manga o kočce a spisovateli se dočká anime

8. srpna slaví svátek Soběslav a zároveň je i mezinárodní den koček. Není proto náhodou, že byla oznámena anime adaptace web mangy Dókjonin wa Hiza, Tokidoki, Atama no Ue. (v překladu Můj spolubydlící leží na mém klíně, někdy na mé hlavě). Výroba bude probíhat ve studiu Zero-G (Gran Blue, One Room) pod režijní taktovkou Suzuki Kaoru (Dive!!, Pupipo!). Scénář dostala na starost Deko Akao, která má na svém kontě řadu zajímavých titulů (Flying Witch, Akagami no Širajuki-hime, Noragami, Amanču), a design postav Kitao Masaru (Death Note). Datum uvedení bylo stanoveno na rok 2019.

Samotná manga začala vycházet v červnu 2015 na manga webu COMIC Polaris. Příběh píše Minatuki Tunami a o ilustrace se stará Futacuja As. Prozatím byly knižně vydány čtyři díly, poslední letos v lednu. Manga se v roce 2017 v průvodci Kono Manga ga Sugoi! umístila v kategorii „pro ženy“ na 16. místě a v hlasování zaměstnanců knihkupectví Zenkoku Šotenin ga Eranda Osusume Comic dosáhla dokonce na třetí příčku.

Děj se točí okolo spisovatele Mikazukiho Subaru, který jen s obtížemi komunikuje s ostatními lidmi a jenž si jednoho dne domů přinese opuštěné kotě Haru. Každá kapitola má dvě části, ve kterých události vidíme očima obou hlavních hrdinů (člověka a kočky), a stejné schéma by mělo mít i vznikající anime.