Hra Pokémon Quest za první měsíc vydělala přes 180 milionů korun

Společnost Sensor Tower, která se zabývá analýzou mobilních aplikací, oznámila, že podle jejích odhadů hra Pokémon Quest od společnosti Nintendo za první měsíc od svého vydání dosáhla příjmu ve výši osmi milionů dolarů, v přepočtu tedy přes 180 milionů korun. 34 % z toho pochází od japonských hráčů, 24 % od hráčů v USA a 12 % z Jižní Koreje. Verze pro iOS tvoří 56 % příjmů, ta pro Android pouze 44 %, což je mnohem menší nepoměr, než je u her pro tyto mobilní platformy obvyklé. Samotná hra je zdarma ke stažení, nicméně hráči si za reálné mohou peníze zakoupit různé dekorativní předměty nebo si například zaplatit rozšíření inventáře.

Hru si zatím nainstalovalo necelých 8 milionů hráčů. V rámci mobilního průmyslu to vůbec nejsou špatná čísla, nicméně oproti hře Pokémon Go, která vyšla předminulý rok a vysloužila si rovnou pět zápisů do Guinnessovy knihy rekordů, je tento výsledek poměrně slabý. Pro představu, Pokémon Go za první měsíc vydělalo více než 200 milionů dolarů (v přepočtu čtyři a půl miliardy korun) a mělo více než 130 milionů stažení.

Hra byla původně oznámena 30. května pro konzole Nintendo Switch a ještě tentýž den také vyšla. Na této platformě se dočkala více než jednoho milionu stažení během prvních dvou dní. Na mobilní platformy Android a iOS se hra dostala ke konci června.

Stejně jako v jiných pokémoních hrách, i zde je cíl jasný – chytit je všechny. Nicméně co se týče dalších herních stránek, tato hra se od svých sourozenců velice liší. Již na první pohled je viditelná rozdílná grafika, která se v tomto případě přiklonila ke kostičkovému stylu, který je známý hlavně díky hře Minecraft. Co se týče hratelnosti, jedná se o strategické RPG, v němž je třeba prozkoumat ostrov Tumblecube. Při průzkumech lze získat hodně věcí, ať už se jedná o poklady, předměty, nebo nové Pokémony.

zdroj:   ANN