KyoAni oznámilo anime adaptaci další oceněné novely

Nakladatelství KA Esuma Bunko patřící pod studio Kyoto Animation prostřednictvím Twitteru oznámilo, že se chystá anime adaptace light novely Nidžúseiki Denki Mokuroku. Novela získala speciální cenu poroty v osmém ročníku soutěže Kyoto Animation Awards, která se konala minulý rok v květnu. Jednalo se o jediné dílo osmého ročníku, které získalo nějakou cenu.

O anime zatím nejsou známé žádné další informace, nicméně bylo oznámeno, že novela se dočká vydání již 10. srpna. Odehrává se v létě roku 1907 a sleduje příběh patnáctileté Inako, která je dcerou výrobce saké. Ten ji za všechno kritizuje, a tak jejím jediným únikem od reality je modlení se k bohu. Situace zašla až tak daleko, že jí otec již začal plánovat svatbu, aniž by bral v potaz její názor.

Možnost, jak zastavit svatbu, jí dal chlapec Kihači, kterého potkala v jedné svatyni a který se vyznačuje svým ležérním přístupem k životu, odmítáním bohů a nadšením z přicházející doby elektřiny. Aby svatbě zabránili, musí nalézt knížku „Katalog elektřiny“, kterou Kihači napsal ještě v dětství. Knížku mu ale vzal jeho starší bratr, a tak netuší, kde by ji měli hledat.

zdroj:   ANN