Isekai s pavoukem v hlavní roli dostane anime

Asi to pro některé bude překvapením, ale existují isekai tituly, tedy příběhy o přenesení do jiného světa, kde hlavního hrdinu neobletuje harém krásných dívek. K těmto kouskům patří i light novela Kumo desu ga, Nani ka? (v překladu Jsem pavouk, no a co?) vydávaná nakladatelstvím Kadokawa Šoten. Jak bylo oznámeno na pásce okolo pátého dílu mangy, dostane tato populární série anime. Prozatím se jedná jen o ohlášení a žádné další detaily, jako je obsazení, členové štábu nebo datum vydání, zveřejněny nebyly.

Kromě light novel (od 2015 prozatím 9 dílů) vychází í manga (5 dílů, také od 2015) a obojí je v anglické verzi licencováno nakladatelstvím Yen Press. Zajímavostí je, že tato novela obsadila 3. (2017), resp. 2. místo (2018) v knižním průvodci light novelami pro následující rok Kono Light Novel ga Sugoi!

A proč že se tady neobjevuje harém okolo hlavního hrdiny? Yen Press uvádí příběh novel následovně:
Bývala jsem obyčejná středoškolačka, ale stačila chvilka a probudila jsem se na absolutně neznámém místě a stala jsem se… pavoukem? Jak jen může něco tak nepatrného jako malý pavouček (tedy já) přežít v jedné z nejhorších jeskyní? Copak tu nejsou žádná pravidla? Měla by být nějaká pravidla! Kdo za to sakra může? UKAŽ SE!

zdroj:   Crunchyroll