Film Kono Sekai no Katasumi ni získá rozšířenou verzi

Oficiální twitterový účet filmové anime adaptace mangy Kono Sekai no Katasumi ni (v překladu „V koutě našeho světa“) zveřejnil oznámení, že se film dočká prodloužení o třicet minut. Nová verze ponese název Kono Sekai no (Sarani Ikucumono) Katasumi ni (v překladu „V ještě vzdálenějším koutě našeho světa“). Film se do japonských kin dostane letos v prosinci.

Nový název navrhl režisér filmu Katabuči Sunao a autorka mangy, Kóno Fumijo, změnu posvětila. K úpravě názvu dochází mimo jiné i proto, že cílem filmu je dát větší prostor životům ostatních postav, zadaptovat některé scény z mangy, na které v původním filmu nezbyl prostor, a lépe tak dokreslit příběh Suzu. Objeví se například scény, v nichž se Suzu potká s Rin na podzim a v zimě roku 1944 a také na jaře 1945. Další přidaná scéna se zaměří na tajfun Makurazaki ze září 1945, během nějž se Suzu bojí o svou mladší sestru Sumi.

Do role Suzu se vrátí Non. Potvrzeno je také, že s novou písničkou Kanašikute Jarikirenai se opět vrátí skladatelka a zpěvačka kotringo. Film od svého vydání v listopadu 2016 prodal jen v Japonsku přes dva miliony lístků a v některých kinech se stále promítá.

Scénář je založen na manze Kono Sekai no Katasumi ni, která získala několik ocenění. Sleduje příběh mladé Urano Suzu, která se v roce 1944 přestěhuje do malého města Kure u Hirošimy, v němž žije rodina jejího manžela. Život se jí po bombardování za druhé světové války změní v totální chaos. Její houževnatost a kuráž tvoří základ dojemného, inspirujícího příběhu o každodenních výzvách, kterým museli Japonci čelit v důsledku války. Ukazuje, že se lidé i přes nepřízeň osudu a ztráty mohou semknout a všechno překonat.

zdroj:   ANN