Detektiv Conan si bere sedmitýdenní dovolenou

V letošním 32. vydání časopisu Šúkan Šónen Sunday bylo oznámeno, že manga Detektiv Conan, za kterou stojí Aojama Góšó, bude na sedm týdnů přerušena. Aby fanouškům nebylo smutno, po dobu pauzy hlavní mangy bude v časopise vycházet manga ze stejného univerza s podtitulem Zero’s Tea Time, za kterou stojí Arai Takahiro. Protagonistou této mangy je soukromý detektiv Tóru „Zero“ Amuro, kterého mohou fanoušci znát i z hlavního příběhu.

Přestávky ve vydávání Detektiva Conana nejsou žádnou výjimkou. Naposledy se něco podobného událo letos v zimě, kdy byla série přerušena ze zdravotních důvodu autora. Tehdy pauza trvala od prosince až do dubna. Detektiv Conan má ale za sebou již dlouhou cestu: vychází od roku 1994 a vloni v srpnu se stal první mangou, která v časopise Šúkan Šónen Sunday překonala magickou hranici tisíce kapitol.

Vzhledem k tomu není překvapující, že manga inspirovala anime sérii, která vychází od roku 1994 a má již přes 900 epizod a 22 filmů. Posledního filmu se fanoušci dočkali letos v dubnu a mezi diváky byl velice úspěšný – jedná se o nejvýdělečnější film v historii celé série.

zdroj:   ANN