42letý muž zatčen kvůli obtěžování idolu

Idoly se v Japonsku těší obrovské popularitě, která kromě mnohých výhod má i své stinné stránky. Fanoušci si na nich totiž vytváří až závislost, což vede k pronásledování. Naposledy se takový závažný případ objevil v Tokiu, kde policie 19. června zatkla 42letého muže za stalking a obtěžování 20leté herečky, zpěvačky a bývalé členky idol skupiny AKB48, Karen Iwaty. Podezřelý Óniši Hidenobu napsal ve své výpovědi, že obvinění napsané v zatýkacím příkazu „obsahují části, které jsou pravdivé, a obsahuje části, které nejsou pravdivé“.

Podle policie byl podezřelý „fanouškem“ této zpěvačky již od roku 2012, což je rok poté, co se stala součástí idolové skupiny AKB48. V roce 2013 ji prý na jedné události pro fanoušky vyznal lásku, ale ona odmítla. V té chvíli pracovníci ochranky podnikli kroky, aby ho od zpěvačky izolovali. Po incidentu údajně podezřelý psal jak Iwatě, tak i její rodině hrozby a dále se účastnil akcí, na kterých byla přítomna.

Iwata o tomto fanouškovi informovala policii, která posléze dala podezřelému několik ústních i písemných varování. Podezřelý jich nedbal a dále chodil na Iwatiny události, načež ho policie zatkla. Zatím není jasné, jakému možnému trestu čelí.

zdroj:   ANN