Originální televizní seriál Tenró Sirius the Jaeger

V závěru března došlo k odhalení nového originálního animovaného projektu s názvem Tenró Sirius the Jaeger, jejž produkuje společnost Infinite. Tato společnost má svůj podíl na seriálech jako Kuromukuro, Flip Flappers a Sóšin Šódžo Matoi. Projekt bude mít podobu televizního seriálu, jehož premiéry se dočkáme ještě letos v létě. Oficiální stránky nedlouho po oznámení zveřejnily propagační obrázek, který je k vidění vlevo. Na konci článku je ke zhlédnutí oficiální upoutávka, představující anime v pohybu.

Režie seriálu se ujal Andó Masahiro, který platí za jednoho z nejpovolanějších na poli akční animace, ať už jako animátor či jako režisér. Mezi jeho režisérské počiny patří Stranger –Mukó Hadan– a Akagami no Širajuki-hime. Hlavním scénáristou se stal Kojanagi Keigo, jenž napsal scénář k UNDER THE DOG. Původní návrhy postav nakreslila ilustrátorka Nišimura Kinu, která se pohybuje především ve videoherním průmyslu. V anime sféře pomáhala s návrhářskými pracemi na seriálech Overman King Gainer a Gundam G no Reconguista. Její kresby pro potřeby animace upravili Macúra Mai a Sako Sóičiró; ti se rovněž ujali povinností předních režisérů animace. Za vizuální koncepcí projektu stojí animátorka Takeuči Šiho. Akční složku režíruje animátor Sató Masahiro, jenž navrhoval postavy a byl animačním režisérem u již zmíněného UNDER THE DOG. Animační práce probíhají pod střechou studia P.A. Works.

Higaši Džuniči a Sató Ajumi společně vedou výpravu. Higaši se podílel na anime Kekkai Sensen & BEYOND, zatímco Sató pracovala na seriálu Šúmacu no Izetta. Barevnou paletu vybírala Sugawara Mika. Izumida Kazuto se ujal postu hlavního kameramana. Takahaši Ajumu má v rukou střih. CG složku režíruje Kiritani Taiko, pro kterou jde o první zkušenost na vyšším postu. Hudební doprovod složil Jokojama Masaru, jehož kompozice jsme mohli slyšet v anime The Rolling Girls a Demi-čan wa Kataritai. Aketagawa Džin se stal režisérem zvuku.

Uemura Júto se představí v hlavní roli. V dalších rolích jej doprovodí Sakurai Takahiro, Horiuči Kenjú, Mori Nanako, Kobajaši Júsuke, Takeuči Šunsuke, Takahaši Rie, Madžima Džundži, Kojasu Takehito, Cuda Kendžiró a další. Seriál bude vyprávět o organizaci lovců upírů, která v roce 1930 přistane v Tokiu. Mezi jejími členy je i mladý vlkodlak zvaný Jurij, jehož rodnou vesnici vyvraždili právě upíři. V Japonsku pak začíná krvavý boj o to, kdo se jako první zmocní tajuplného artefaktu, po němž baží jak upíři, tak jejich lovci.