Nindža Batman se ukáže ve feudálním Japonsku

Americká komiksová společnost DC Comics má mnoho zkušeností s tvorbou animovaných filmů. Anime z její dílny jsme se dočkali již dříve, a to konkrétně šestidílné OVA série Batman: Gotham Knight. A nyní se do tohoto seznamu přidá další a opět se v hlavní roli setkáme s Batmanem.

Ale zatímco OVA popisuje formou příběhů období mezi filmy Batman začíná a Temný rytíř, nyní se dočkáme něčeho mnohem překvapivějšího. Batman se totiž následkem působení stroje času, který patří známému zaporákovi Gorille Groddovi, dostane do feudálního Japonska společně s několika přáteli, ale i nepřáteli. Nepřátelé mají formu feudálních lordů, kteří ovládají rozdělenou zemi v čele s Jokerem. A jelikož zde nemůže využívat své oblíbené high-tech vychytávky, bude se muset spolehnout na tradiční zbraně.

Do režisérského křesla usedl Mizusaki Džunpei, který se jako producent podílel na DžoDžo no Kimjó na Bóken: Stardust Crusaders. O scénář se postaral Nakašima Kazuki, který se proslavil jako scénárista u anime Tengen Toppa Gurren Lagann, a známý je rovněž díky anime Kill La Kill, kde se podílel jak na originálním příběhu, tak i na scénáři. Postavy do východního kabátu oblékl Okazaki Takaši, který je autorem projektu Afro Samurai.

Upoutávka z minulého roku:

Únorová upoutávka:

Jak se Batman dostal do Japonska:

Ukázka oficiálního anglického dabingu, který zobrazuje první chvíle Batmana ve feudálním Japonsku:

zdroj:   ANN