Díky anime Juru Camp se prudce zvýšila popularita zimního kempování

I když teploty v centrální části ostrova Honšu ani v zimě neklesají hluboko pod bod mrazu, zdejší kempy v tomto ročním období většinou zejí prázdnotou. To se ale dramaticky změnilo po odvysílání anime Juru Camp v právě skončené zimní sezóně. Tato série se totiž v Japonsku stala hitem a další v řadě anime, které spustily lavinu zájmu o zobrazená místa.

Podle Akaike Hirofumiho, majitele kempu Koan, se návštěvnost v posledních týdnech ve srovnání s předešlými roky ztrojnásobila. V dalším z kempů uvedených v anime, Suimeiso v Ičikawamisatu, také zaznamenali nebývalý nárůst počtu návštěvníků. Zde dokonce pamatují zimní sezóny kompletně bez hostů.

Členové štábu studia C-station prý dokonce v rámci sběru podkladových materiálů zmíněné kempy navštívili a stanování si vyzkoušeli naživo. Evidentně se to vyplatilo a realističnost některých scén je opravdu dechberoucí. O tom se můžete sami přesvědčit na webu Turistické propagační kanceláře Jamanaši, která spustila webové stránky věnované výhradně místům z anime a jejich srovnáním s reálnými lokacemi.

A jestli už jste Juru Camp viděli, pořád ho nemáte dost, ale na cestu do Japonska to u vás momentálně nevypadá, můžete alespoň zavzpomínat na webu http://asagiri-kogen.camp.