Anime Širobako dostane pokračování

Tuto sobotu se v Tokiu při příležitosti třetího výročí anime Širobako konala akce Musaši-Sakai x Širobako Harumacuri. Mimo jiné na ní bylo oznámeno pokračování ve formě filmu. Půjde o zbrusu nový příběh a datum vydání zatím nebylo stanoveno, na twitterovém účtu producenta se ale objevil odhad dokončení v horizontu tří let. Na pokračování bude opět pracovat studio P.A. Works a stejně tak se vrátí i další členové týmu, kteří se podíleli na tvorbě původního anime.

Širobako je originální série, která sleduje osudy asistentky produkce Mijamori Aoi ve fiktivním anime studiu Musašino Animation. Hlavním tématem jsou práce a každodenní problémy při tvorbě nového anime. Ve vedlejší linii se pak série zaměřuje i na Aoiny přátele, kteří se snaží prosadit v jiných profesích souvisejících s tvorbou anime.

24dílná série byla na obrazovky uvedena v říjnu 2014 a následně vznikla také dvousvazková manga adaptace a novela. Anime vyhrálo 20. ročník cen Animace města Kóbe (2015), na udílení cen Tokio Anime se stalo anime roku 2016 a skončilo na druhém místě v kategorii anime na udílení cen novin Jomiuri Šinbun (2016).

zdroje:   ANN,  MAL