Steampunkové anime Kótecudžó no Kabaneri ve filmu

Podle zpráv uveřejněných japonskou Fuji TV se fanoušci originálního steampunkového anime Kótecudžó no Kabaneri mohou těšit na pokračování. Nebude se však jednat o druhou sezónu, ale pouze o celovečerní film. Datum uvedení zatím nebylo stanoveno, nicméně dá se očekávat druhá polovina nebo spíš konec letošního roku.

Název Kótecudžó no Kabaneri: Unato Kessen (Mrtvoly ze Železné pevnosti: Rozhodující bitva o Unato) dává tušit směřování děje k velké závěrečné bitvě. Film by se měl odehrávat zhruba půl roku po konci první sezóny a jedná se o přímé pokračování, nikoli o nový příběh s novými hlavními hrdiny. Jak potvrdil režisér Araki Tecuró (Kótecudžó no Kabaneri, Šingeki no Kjodžin, Highschool of the Dead), film bude „prostředním dílem“, je tedy velká šance, že se na jeho příběh i do budoucna naváže, ať už formou dalšího filmu, nebo dokonce druhé sezóny.

Z upoutávky jsme se toho příliš nedozvěděli. Objevují se zde hlavní postavy z anime, Mumei a Ikoma, zvláštní objekt ve tvaru pevnosti, což by mohlo být Unato z názvu, a v závěru se mihne nová, záporně vypadající postava. Vše je ale pouze v podobě obrysů a celý projekt je tedy nejspíš ještě v začátcích.

I přes rozporuplné přijetí publikem a opakovaná obvinění, že je toto anime pouze klonem Šingeki no Kjodžin a že ho dějově vykrádá, se dá studiu WIT jen těžko upřít vynikající animace, kterou skvěle doplnil soundtrack od Sawana Hirojukiho (Šingeki no Kjodžin, Owari no Seraph nebo Nanacu no Taizai). Pokud se tedy povede vysoce nastavenou laťku udržet, můžeme očekávat minimálně zajímavý audiovizuální zážitek. Kromě filmu bylo na léto oznámeno také vydání hry pro PC a mobilní telefony, ovšem pouze pro japonský trh.

První sezóna anime se odehrává v ostrovní zemi Hinomoto, ve které poslední zbytky lidstva přežívají ve velkých opevněných železničních stanicích, v nichž se dokáží ubránit útokům oživlých mrtvých zvaných Kabane. Tyto zombie jsou velmi odolné a po jejich kousnutí se z člověka v krátké době stává další z nich. Spojení mezi stanicemi pak zajišťují obrněné vlaky „Hajadžiro“. Kromě dvanáctidílného anime vysílaného na jaře 2016 vznikly sestřihem dva celovečerní filmy uvedené na přelomu let 2016 a 2017.

 

zdroje:   Tokyosaurus,  ANN