První upoutávka na třetí sérii Jama no Susume

Po podzimním OVA druhé série Jama no Susume se v letní sezóně dočkáme i třetí řady tohoto anime. Na oficiálních stránkách se před několika dny objevila první upoutávka. Režie se, stejně jako v případě obou předešlých sérií, ujal Jamamoto Júsuke a animaci opět obstará studio 8-bit. V upoutávce se (kromě hlavních postav) poměrně výrazně objevuje Kurosaki Honoka, která se připojila v posledních třech dílech druhé série. Animace i atmosféra na první pohled zůstávají stejné, a tak se zřejmě můžeme těšit na další veselé zážitky hlavních hrdinek při jejich cestách do hor a přípravách na ně.

Pro ty, kteří zatím Jama No Susume neviděli: Anime následuje mangu, ve které se Aoi, tichá dívka trpící strachem z výšek, po letech setkává se svou kamarádkou z dětství Hinatou, která je naopak živá a miluje hory. Aoi postupně svůj strach překonává a společně s dalšími dívkami se vydávají vstříc horám a nejrůznějším dobrodružstvím.

První řada anime měla 12 pětiminutových dílů. Následující druhá série pak 24 dílů, každý o délce patnácti minut. Na podzim loňského roku následovala již zmíněná OVA Omoide Present. Obě série jsou k dispozici přes Crunchyroll.

zdroje:   ANN,  MAL