Nové anime „Byl jsem reinkarnován jako sliz“

Na přebalu 12. dílu light novely Tensei Šitara Slime Datta Ken (v překladu Byl jsem reinkarnován jako sliz) bylo oznámeno, že se fanoušci této série mohou těšit na seriálové zpracování, a to v podzimní sezóně letošního roku.

Protagonistou je prací znuděný a životem bezcílně proplouvající sedmatřicetiletý Mikami Satoru, kterého ke vší smůle zabije náhodný lupič. Pro Satorua se ale reinkarnace do slepého slizu paradoxně stává vítanou příležitostí ke změně. Po aklimatizaci přijímá nové jméno „Tempest Rimuru“ (Vichřice Rimuru) a spouští lavinu událostí, které od základu změní jeho nový fantasy svět.

I když na první pohled toto krátké shrnutí působí téměř absurdně, dá se vzhledem k popularitě série očekávat kvalitní zpracování a propracovaný děj. Jak už bylo zmíněno v úvodu, od května 2014 prozatím vyšlo celkem 12 dílů light novel. O rok později začala vycházet manga, aktuálně čítající 6 svazků, a novela i manga jsou již vydávány také v anglické verzi. Celkové prodeje překročily 4,5 miliónu kusů a v žebříčku mangy a light novel na MyAnimeListu si titul drží vynikající 258. místo.

Můžeme jen doufat, že se tvůrci anime nepokusí vměstnat do série příliš velké množství děje a nedočkáme se tak další zkažené knižní předlohy jako například u anime Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Mačigatteiru Daró ka (DanMachi), kde první anime série (13 dílů) pokrývala celých 5 light novel, a dějová linie proto musela být výrazně omezena.

zdroje:   ANN,  MAL