Ingress se dočká animované adaptace

Fuji TV odhalila nový anime blok s názvem „Plus Ultra“, který půjde do vysílání v říjnu letošního roku. Jedním z prvních projektů, které se v něm objeví, je televizní anime adaptace Ingressu, což je mobilní hra s prvky rozšířené reality.

Herní příběh se odehrává v našem světě, který však není takový, jak se jeví na první pohled. Tým vědců v Evropě totiž objevil nový typ energie, jejíž původ ani smysl nejsou známé, nicméně někteří si myslí, že ovlivňuje lidské myšlení. Ve hře existují dvě herní skupiny, frakce odlišující se svým přístupem k této nové energii. Osvícení věří, že tato energie přináší pokrok, který ve výsledku pomůže k rozvoji lidstva. Naopak členové Odporu jsou přesvědčení, že používání této energie povede lidstvo do záhuby.

Ingress vyšel v roce 2012 a stojí za ním firma Niantic, která znalosti (a databáze objektů) nabyté při tvorbě Ingressu později využila k vytvoření mnohem známější hry Pokémon Go. Hra Ingress je dostupná jak pro zařízení s operačním systémem Android, tak pro zařízení s iOS, a inspirovala již dokonce i vznik mangy.

zdroje:   Crunchyroll,  ANN