Dubnový film Liz to Aoi Tori

Již dříve jsme informovali o dvou nadcházejících filmech, které dále rozšíří příběh animované adaptace knih Hibike! Euphonium. Neboť premiéra prvního ze snímků se již pomalu, ale jistě blíží, není od věci si shrnout dosavadní informace, které s námi producenti sdíleli. Název filmu zní Liz to Aoi Tori a premiéra se bude konat v sobotu 21. dubna. V popředí budou tentokráte stát kamarádky Joroizuka Mizore a Kasaki Nozomi, které v hlavní dějové linii seriálu zastávaly spíše funkci vedlejších postav. Jejich role si opět zopakují seijú Tanezaki Acumi a Tójama Nao.

Režie se ujala Jamada Naoko, která má na svědomí například adaptace K-On! a Koe no Katači. Scénář napsala Jošida Reiko, mezi jejíž projekty se řadí Girls und Panzer a Hakumei to Mikoči. Nišija Futoši nakreslil návrhy postav, tak jako už v minulosti pro seriály Hjóka a Free!. Podle všeho se ujal i pozice předního režiséra animace. Hudební nástroje pro film, stejně jako pro seriál, navrhoval animátor Takahaši Hirojuki, který bude v tomto ohledu rovněž provádět korekce animátorů. Šinohara Mucuo se stal vedoucím výpravy, Takao Kazuja zase hlavní kameramankou. Barevnou paletu vybírala Išida Naomi. Animační práce i produkci samotnou vede studio Kyoto Animation. O distribuci filmu se stará Šóčiku.

Hudební doprovod složil Ušio Kensuke, mezi jehož díla patří ozvučení seriálů Ping Pong The Animation a DEVILMAN crybaby. Dále má sólový projekt, kde vydává desky pod pseudonymem agraph. Na hudební složku dohlíží dirigent Ówada Masahiro a hudební produkci zaštiťuje společnost Lantis. Část hudebního doprovodu byla opět nahrána se školním orchestrem soukromé univerzity Senzoku. Na CD vyjde soundtrack ve středu 25. dubna. Doprovodnou píseň „Songbirds“ k filmu složila a nahrála kapela Homecomings. Singl s ní vyjde rovněž 25. dubna.