Vezměte na rande Sněžnou Miku!

Stejně jako každý rok, i letos se bude ve městě Sapporo konat festival Snow Miku. Neodmyslitelně k němu patří maskot festivalu, Sněžná Miku, která každý rok obměňuje svoji podobu.

A tento rok přinese i jednu velkou novinku – fanoušci budou mít možnost jít se Sněžnou Miku na rande prostřednictvím technologie rozšířené reality. Společnost KDDI totiž vytváří AR aplikaci nazvanou „Miku Sanpo“, jež uživatelům umožní se s Miku setkat. Prostřednictvím aplikace mohou zažít rande s Miku na ruském kole umístěném na střeše nákupního centra NORBESA v Sapporu. A kdo se bojí výšek, může ji vzít ve stejném obchodním domě do kavárny MIRAI.ST. Cena za tento zážitek je pouhých 800 jenů (v přepočtu 150 korun), ovšem každý den je tato akce dostupná pouze pro omezený počet lidí a běží pouze od pátku do pondělí.

Nicméně existuje ještě jedna alternativa – jít na rande se Sněžnou Miku můžete i v nákupní zóně na letišti New Čitose Airport. Tato procházka bude zadarmo. I zde akce trvá pouze do dvanáctého února.

Festival se koná každou zimu na ostrově Hokkaidó již od roku 2010. Jeho účelem je podpořit zimní turistiku v této oblasti. Miku jako maskot byla zvolena právě proto, že ve městě Sapporo, hlavním městě této největší japonské prefektury, sídlí společnost Crypton Future Media. Ta již od roku 2004 stojí za Miku i ostatními Vocaloidy, což je software určený k syntetizaci zpěvu.

Každý rok se fanoušci dočkají také nové tematické písně. Za letošní skladbou stojí TOKOTOKO a o videoklip se postaral mogelatte.

zdroje:   SGCafe,  ANN