Zveřejněny podrobnosti o A.I.C.O.

Již loni začátkem podzimu se představitelé studia Bones nechali slyšet, že produkce originálního animovaného seriálu A.I.C.O. Incarnation byla zdárně dokončena. O projektu, jejž distribuuje a částečně produkuje Netflix, se pak dlouho mlčelo; nyní však byly konečně odhaleny bližší informace týkající se obsazení, tvůrčího týmu a data premiéry. Zveřejněny byly rovněž nové propagační materiály. Plakát naleznete vlevo, upoutávku pak přikládáme na konci článku. Seriál čítá dvanáct půlhodinových epizod, které budou na Netflixu zveřejněny v pátek 9. března.

Murata Kazuja se ujal režie, kterou už si vyzkoušel například u seriálu Suisei no Gargantia. Pod námětem jako takovým je sborně podepsáno studio Bones. Hlavním scénáristou se stal Nomura Júiči, který pracoval na anime Comet Lucifer. Původní návrhy postav nakreslil Naruko Hanaharu, jenž měl na svědomí i návrhy k již zmíněnému Suisei no Gargantia. Pro animátory je přetvořil Išino Satoši, jenž se ujal i role předního režiséra animace. Tuto dvojroli zastával například u seriálu Classroom Crisis. Okada Tomoaki je podepsán pod vizuálními koncepty. Mechanické návrhy vytvořil Takakura Takeši. Higaši Džuniči se stal vedoucím výpravy, což je pozice, kterou zastával i u Kekkai Sensen & BEYOND. Barevnou paletu vybírala Iwasawa Reiko; vedoucím střihu se stala Sakamoto Kumiko. Animační práce má pochopitelně na svědomí studio Bones.

Hudební doprovod složil Iwaširo Taró. Jeho kompozice jsme mohli slyšet například v novém zpracování Arslan Senki z roku 2015 a loňském seriálu Seikai Suru Kado. Hudbu produkuje společnost Lantis. Aketagawa Džin se stal hlavním zvukařem, zatímco Furuja Júdži se postaral o zvukové efekty. Píseň k úvodní titulkové sekvenci nazpívala TRUE, píseň k závěrečným titulkům pak Širaiši Haruka. Obě písně složil Iwaširo Taró v rámci svého projektu UTAMARO Movement. Hudební doprovod společně s písněmi vyjde ve středu 28. března a krabička bude obsahovat dvě CD.

V hlavních rolích uslyšíme Kobajaši Júsukeho a Širaiši Haruku. Dvojici doplní Kojasu Takehito, Ókawa Tóru, Murata Taiši, Mao, Tanaka Acuko, Furukawa Makoto, Nazuka Kaori, Takeuči Rjóta a Kajano Ai.

Děj díla se odehrává v roce 2035; dvě léta poté, co se na Zemi objevila nová umělá forma života. Ta vznikla v důsledku nehody při výzkumu a odstavila tak výzkumné středisko, do kterého lidstvo vkládalo své naděje. Jeden středoškolák potkává dívku, jež v sobě ukrývá tajemství ohledně této nehody.