Muzikálové anime Shoujo Kageki Revue Starlight

V pondělí 8. ledna došlo ke zveřejnění nových informací o nadcházejícím animovaném projektu s názvem Šódžo Kageki Revue Starlight, který byl prvotně oznámen loni v dubnu. Novinky, mezi něž patří zveřejnění tvůrčího týmu, hlasového obsazení, nové upoutávky, propagačního obrázku a plánované premiéry, byly publikovány na oficiálních stránkách. Projekt má také vlastní twitterový účet. Televizního seriálu, jehož animační produkce se ujalo studio Kinema Citrus, bychom se měli dočkat letos v létě. Novou upoutávku přikládáme na konec článku.

Furukawa Tomohiro se usadil do režisérské sesle. Zkušenosti nabral jako pomocný režisér seriálu Jurikuma Araši. Pomocným režisérem mu zde bude zručný animátor ze studia Kinema Citrus, Koide Takuši. Hlavním scénáristou se stal Higuči Tacuto, jenž se postaral o scénář seriálu Schwarzesmarken. Návrhy postav nakreslil Saita Hirojuki, který navrhoval postavy i pro anime Kumamiko Girl Meets Bear. Návrhy rekvizit zpracovali Takakura Takeši a Tani Šiori. Vedoucími výpravy se stali Akijama Kentaró a Fukuda Kendži ze studia Pablo. Barevnou paletu vybírala Jošimura Čie. Hlavním kameramanem se stal Izumida Kazuto, zatímco vedoucím střihu Kurosawa Masajuki. CG složku režíruje Akimoto Hisaši.

Hudební doprovod složí dvojice Fudžisawa Jošiaki a Kató Tacuja. Fudžisawa skládal hudbu k seriálům Učóten Kazoku a Hóseki no Kuni, zatímco Kató se postaral o soundtrack k Love Live! Sunshine!! a Sóšin Šódžo Matoi. Hlavním zvukařem se stala Jamada Haru.

V hlavních rolích se představí Kojama Momojo jako Aidžó Karen a Mimori Suzuko jako Kagura Hikari. Ty doplní Sató Hinata, Iwata Haruki, Koizumi Moeka, Aiba Aina, Ikuta Teru, Tomita Maho a Itó Ajasa.

Dvě dívky, Karen a Hikari, si jako malé slíbily, že budou společně vystupovat na jevišti nejslavnějšího muzikálového uskupení zvaného „Hvězdný svit“. Bohužel, po čase byla děvčata rozdělena, a zatímco Karen pilně studuje a trénuje, aby splnila dávný slib, Hikari musela přestoupit na jinou školu a kdoví, jak se jí daří. Ovšem zatím ani jedna netuší, že se brzy opět setkají na konkurzu do Hvězdného svitu, kde budou soupeřit s dalšími dívkami o vstup do muzikálu.