Originální počin studia Bones

V neděli 3. prosince došlo k oficiálnímu oznámení nového originálního anime z produkce animačního studia Bones. Projekt byl odhalen skrze webové stránky, které nabídly první porci informací. Půjde o televizní seriál nazvaný Hisone to Masotan, jehož premiéry se máme dočkat někdy v průběhu příštího roku. Na první propagační ilustraci se můžete podívat vlevo. Titul produkuje společnost Warner Brothers. Pod námětem je podepsáno studio Bones, Higuči Šindži a Okada Mari. Seriál spustil i vlastní twitterový účet.

Projekt vedou režiséři Higuči Šindži a Kobajaši Hiroši. První jmenovaný režíroval například druhou polovinu seriálu Fušigi no Umi no Nadia a hranou filmovou adaptaci mangy Šingeki no Kjodžin. Kobajaši režíroval seriál Kiznaiver. Scénář napsala Okada Mari, která stojí za seriálem Hanasaku Iroha. Aoki Tošinao vytvořil návrhy postav, jako tomu bylo i v případě filmu Kimi no Koe o Todoketai. Pro animátory je překreslil Itó Jošijuki, návrhář postav pro seriály Hagane no Renkindžucuši a Space Dandy. Mechanické návrhy vytvořil Kawamori Šódži, jeden z tvůrců série Macross.

Návrh výpravy zpracoval Hirasawa Akihiro, který tak v minulosti učinil i pro Kareši Kanodžo no Džidžó a Appleseed XIII. Vedoucím výpravy se stal Kaneko Júdži, jehož práci jsme mohli vidět v prvních dvou kraťasech Little Witch Academia a seriálu Bubuki Buranki. Kobari Júko vybrala barevnou paletu. Iwasaki Taisei složí hudební doprovod, jak učinil i pro animovanou adaptaci Kekkai Sensen. Zvuková režie byla svěřena Jamadě Haru.

Amakasu Hisone si není jista, co v životě dál, a proto se rozhodne vstoupit do služeb leteckých obranných sil s nadějí, že jí to umožní držet si od lidí větší odstup. Právě zde si však Hisone jako svou jezdkyni vybere drak skrývající se na letecké základně. Děvče je tak přiřazeno do jednotky dračích jezdců, jejichž úkolem je chránit zemi. Jenomže se povídá, že draci skrývají klíč k budoucnosti tohoto světa.