Anime Uma Musume: Pretty Derby se ukazuje v nové upoutávce

Na oficiálních stránkách chystané anime série Uma Musume: Pretty Derby byla odhalena druhá upoutávka. Ta kromě záběrů ze samotného anime prozrazuje i přibližný termín začátku vysílání, který byl stanoven na příští duben. Rovněž byla zveřejněna nová ilustrace, která posloužila jako náhled k tomuto článku.

Za námětem i produkcí stojí studio Cygames, které kromě anime chystá i mobilní hru se stejným názvem. Ta by příští rok měla vyjít na iOS i Android. Přesný děj anime ještě není známý, nicméně mnoho si lze odvodit z popisu hry. Klíčovým herním konceptem jsou „koňské“ dívky (Uma Musume), které vynikají svými výjimečnými běžeckými schopnostmi a chtějí se stát idoly. Hráč se chopí role trenéra na jedné ze škol zaměřené právě na tyto studentky a snaží se jim pomoci, aby svého cíle dosáhly.

Animace se ujalo studio P.A. Works, do režisérského křesla usedl Oikawa Kei (Outbreak Company, třetí série Minami-ke). O ztvárnění postav se postaral Kabašima Jósuke, který se stejné role zhostil například u anime Madan no Ó to Vanadis nebo D.Gray-man Hallow. Za scénářem stojí Išihara Akihiro společně se Sugiurou Masafumim.

zdroj:   ANN