Strasti pracujících koček v lednu

Společnost Good Smile Company v pátek oznámila, že se připravuje nové televizní anime s názvem Hataraku Oniisan! (Pracující přátelé!). Jedná se o krátkometrážní sérii – každý díl bude mít stopáž dlouhou pět minut. Anime se do vysílání dostane hned ze začátku příštího roku, konkrétně pátého ledna. Na konci článku si můžete prohlédnout první zveřejněnou upoutávku.

Jak již samotné pojmenování anime napovídá, setkáme se zde se dvěma kamarády, kteří studují na stejné vysoké škole a společně pracují na tradičních i netradičních pracovních pozicích. Nicméně jak je patrné z ilustrace, nepůjde o lidi, ale o zvířata. První z kamarádů se jmenuje Čatorazawa Tapio a je to veselý tříbarevný kocour. Naproti tomu jeho kamarád, Rošihara Kuehiko, je pesimistický ruský modrý kocour. Návrhy obou postav si můžete prohlédnout níže.

Autorkou návrhů je ilustrátorka Oda Haruka. Za originálním námětem a zároveň i scénářem stojí Usa Jošiki, který se stejných rolí chopil i u krátkometrážních sérií Wooser no Sono Higuraši. Do režisérského křesla usedl Takašima Tomoja, stojící například za sériemi Kagewani. Animace probíhá ve studiu Tomovies.

zdroje:   CrunchyRoll,  ANN