People In The Box pracují na nové desce

Postrocková kapela People In The Box slaví desáté výročí od svého prvního vydaného alba. V souvislosti s tím letos vyšla deska Things Discovered, která na dvou discích shrnula historii kapely. První disk obsahoval sedm písní, z nichž některé byly naprosté novinky, zatímco u zbylých šlo o nově nahrané starší skladby. Disk druhý pak vybral dvanáct oblíbených písní ze starých desek kapely. Trio hudebníků však již horlivě pracuje na novém plnohodnotném albu, kterého se dočkáme zkraje příštího roku.

CD bylo pojmenováno „Kodomo Rengó“ a datum jeho vydání bylo stanoveno na středu 24. ledna 2018. Zájemci si připraví dva a půl tisíce jenů (přibližně 500 Kč). Album nabídne dvanáct skladeb, celková délka v současné době známa není. Již šestá deska vychází tři a půl roku po té předchozí, nazvané „Wall, Window“. V neděli 21. ledna 2018 ještě kapela stihne završit své turné k oslavám desátého výročí. Koncert proběhne v 17:30 v tokijské EX THEATER ROPPONGI hale.

Tříčlenná kapela se zformovala v roce 2003. V základní sestavě hráli Hatano Hirofumi (zpěv, kytara), Nakajama Acuši (basová kytara) a Ueda Goró (bicí). První dvě minialba a první plnohodnotnou desku vydali pod hlavičkou nezávislé značky Ginkjó Records, další singly a desky pak už kapela vydávala pod velkou značkou Nippon Crown, i když management stále zařizovali lidé z Ginkjó Records. S těmi se trio definitivně rozloučilo až v roce 2015, kdy si ho začali zařizovat sami. Hatano Hirofumi je jediným původním členem; na basovou kytaru od roku 2008 hraje Fukui Kenta, zatímco na bicí od roku 2005 Jamaguči Daigo.