Karakai Džózu no Takagi-san v pohybu

V pátek 6. října došlo ke spuštění oficiálních stránek anime s názvem Karakai Džózu no Takagi-san, které vychází ze stejnojmenné mangy. Chystaná adaptace byla oznámena již letos v srpnu, avšak oficiální web byl otevřen až nyní. Vedle první upoutávky, na kterou se můžete podívat na konci článku, byly zveřejněny i propagační obrázek, období premiéry, obsazení hlavních rolí a základní jména tvůrčího týmu. Televizní seriál se začne vysílat již v lednu příštího roku. Projekt před časem rozjel také vlastní twitterový účet.

Povinností režiséra se ujal animátor Akagi Hiroaki, který si vedení animovaného seriálu vyzkoušel nedávným titulem Hina Logi: From Luck & Logic. Hlavní scénáristkou se stala Jokote Mičiko, mezi jejíž úspěchy patří seriály Širobako a Džoširaku. Návrhy postav nakreslila Takano Aja, jež tak učinila i v případě seriálů Himóto! Umaru-čan a Širokuma Cafe. Předními animačními režiséry se stali Mogi Takudži a Kondó Nacuko. Mogi se podílel například na projektu Netoge no Jome wa Onnanoko dža Nai to Omotta?, zatímco Kondó pravidelně pracovala jako epizodní režisérka animace na anime Katekjó Hitman Reborn!. Animační práce má na starosti studio Šin-Ei Dóga.

V roli základoškolačky Takagi z názvu titulu uslyšíme Takahaši Rie. Jejího spolužáka Nišikatu pak namluví Kadži Júki.

Ze základoškoláka Nišikaty si neustále dělá legraci jeho spolužačka Takagi, Nišikata je však odhodlán na Takagi vyzrát a také si z ní udělat dobrý den. Jenomže jít proti ní není jenom tak, zvláště když se chlapcovy snahy díky dívčině důvtipu vždy obrátí proti němu. Ale třeba už to příště vyjde! Komediální manga kreslíře Jamamota Sóičiróa začala vycházet v polovině roku 2013 v měsíčníku Gessan. Jeho dílo doposud vydalo materiálu na šest svazků.