Odhalena premiéra filmu Mazinger Z

Producenti již nějakou dobu chystaného snímku zvaného Mazinger Z / INFINITY se dlouho zdráhali zveřejnit datum, kdy bude film uveden do kin v Japonsku. Nově zveřejněná upoutávka k filmu však konečně pro diváky stanovila pevný termín, v němž si film odbude premiéru na domácí půdě. Stane se tak hned zkraje příštího roku, a sice v sobotu 13. ledna. Ještě předtím si však film odbude premiéru v Itálii, ve které vstoupí do kinosálů letos 27. října. Projekt oslavuje 45. výročí stejnojmenné mangy Nagaie Góa a souběžně produkovaného anime. Toei Animation film produkuje i animuje, zatímco její mateřská společnost Toei bude snímek distribuovat do kin.

Šimizu Džundži se ujal režisérských povinností. Dříve režíroval například krátký Jú Gi Ó film z roku 1999 a televizní seriál Fresh Precure!. Pravou rukou mu je Nakano Jó, která pracovala na obrazových scénářích k dílčím epizodám seriálů Tytania a Hundred. CGI složku režíruje Nakazawa Daiki, který dělal na Kjósógiga. Scénář napsal mangaka Ozawa Takahiro. Návrhy postav nakreslil Iidžima Hiroja, jenž se podílel na anime Afro Samurai a Džikan no Šihaiša. Mechanické návrhy nakreslil Janase Takajuki, mezi jehož úspěchy patří návrhářské práce na Zegapain a Ergo Proxy. Udžiie Makoto se stal vedoucím výpravy, kterým byl i v případě seriálu Gokukoku no Brynhildr.

Hudební doprovod složil Watanabe Tošijuki, jehož kompozice zněly v anime Devilman Lady a Učú Kjódai. Mizuki Ičiró nazpíval novou verzi své písně „Mazinger Z“, která sloužila jako doprovodná skladba k úvodním titulkům původního seriálu. V hlavních rolích se představí Morikubo Šótaró a Kajano Ai. Ty dále doplní Uesaka Sumire, Takagi Wataru, Hanae Nacuki, Jamaguči Kappei, Kikuči Masami, Morita Džunpei, Šimada Bin, Šioja Kózó a Išizuka Unšó.

Původní anime Mazinger Z se začalo vysílat v roce 1972 a vydalo na devadesát dva epizod. Nagaiova manga vydala na pět svazků. V hlavní roli stojí Kabuto Kódži, který se v kokpitu obrovského robota Mazinger Z. Staví se v něm na odpor proradnému nepříteli jménem Dr. Hell, jenž se snaží ovládnout svět. Film je situován deset let po událostech televizního seriálu. Kódži se po porážce Dr. Hella stal vědcem, avšak doba míru se ukáže být pomíjivou, když je pod horou Fudži nalezena neznámá forma života, která může lidstvo opět uvrhnout do chaosu. Je na Kódžim, aby učinil rozhodnutí a opět se jal pilotování Mazingera Z a zabránil možné zkáze života na Zemi.