Nil Admirari no Tenbin Teito Genwaku Kitan jako anime

Loni v polovině srpna došlo k oznámení animované adaptace otome hry zvané Nil Admirari no Tenbin Teito Genwaku Kitan. Více informací v dané době však zveřejněno nebylo. To se nyní změnilo s otevřením oficiálních stránek, které vedle přiblížení premiéry, tvůrčího týmu a hlasového obsazení zveřejnily i první upoutávku, kterou přikládáme na konec článku. Propagační obrázek vidíte vlevo. Adaptace bude mít podobu televizního seriálu, jehož premiéry se dočkáme příští rok na jaře. Projekt nezapomněl spustit vlastní twitterový účet.

Takata Masahiro vzal do rukou režisérské otěže, což si vyzkoušel už u seriálů Ganbare! Oden-kun a Super Seišun Brothers. Hlavní scénáristkou se stala Konparu Tomoko, která se podílela na anime Ašita no Nadja a Nodame Cantabile. Návrhy postav nakreslila Sakó Jukie, stejně jako tomu bylo i v případě Bišódžo Senši Sailor Moon Crystal. Animační práce má v rukou studio Zero-G, které se zasloužilo o loňský seriál Battery a letošní Dive!!.

Hasegawa Tomoki složil hudební doprovod. Hasegawa skládal hudbu i k seriálům Sajonara Zecubó-sensei a Nazo no Kanodžo X. Hudební produkci zaštiťuje společnost Pony Canyon. Hlasové obsazení ze hry si zopakuje své role i v případě adaptace. Těšit se tak můžeme na jména jako jsou Kadži Júki, Okamoto Nobuhiko, Ósaka Rjóta, Kimura Rjóhei, Suzumura Keniči a Sakurai Takahiro. Kdo namluví hlavní hrdinku zatím prozrazeno nebylo.

Původní hra vyšla pro systém PS Vita v dubnu 2016. Projekt režíroval Watanabe Wataru. Ilustrace nakreslila Satoi, zatímco scénář napsala Katagiri Juma. Hra vznikala pod střechou vývojářského studia Otomate. Hra je zasazena ve světě, kde období Taišó netrvalo patnáct let, ale čtyřicet. Hrdinka Kuze Cugumi chce pomoci své rodině, a rozhodne se proto svolit k dohodnutému sňatku. Cugumin mladší bratr však spáchá sebevraždu svíraje starou knihu. Cugumi věří, že se zabil na protest proti jejímu sňatku, avšak z omylu ji vyvede zvláštní císařský útvar zvaný Fukuró, který jí odhalí, že šlo o práci zlých duchů přebývajících ve starých knihách. Neboť Cugumi od smrti svého bratra vidí aury těchto duchů, je požádána, aby vstoupila do řad Fukuró. Tímto začíná její příběh, na jehož konci bude na dívku čekat vytoužená pravda.