Víme více o Furi Kuri

Je to již nějaký ten pátek, co došlo k oznámení pokračování seriálu Furi Kuri. Následující měsíce vrhaly na projekt pochybné světlo, neboť několikrát došlo k prohození povinností pánů Motohira Kacujukiho a Curumaki Kazuji. Na letošním Anime Expo se ovšem producenti více rozpovídali o konkrétních plánech, které projektu přeci jenom vtiskly určitou naději. Obou nových šestidílných řad bychom se měli dočkat v následujícím roce. V Japonsku pak budou série uvedeny i do kin. Distributorem se stala společnost Tóhó animation. Každá série odvypráví jiný příběh. Na upoutávku se můžete podívat na konci článku.

Furi Kuri 2 bude tvůrčím sborníkem. Jednotlivých epizod se ujmou Arai Kazuto, Hiroši Ikehata, Kaija Tošihisa, Ogawa Júki, Suezawa Satoši a Ibata Jošihide. Většinou jde o mladé a nadějné tvůrce. Scénář napsal Iwai Hideto, který se obvykle věnuje hraným produkcím. Byl spoluautorem scénářů k oběma hraným Kiseidžú filmům. Původní návrhy Sadamota Jošijukiho zpracoval pro animátory Kubota Čikaši, jenž navrhoval postavy pro anime Šinsekai Jori a ONE PUNCH MAN. Mechanické návrhy nakreslil Ošijama Kijotaka, režisér anime Flip Flappers. Animační práce má na starosti Production I.G.

Furi Kuri 3 budou společně režírovat Uemura Jutaka a Suzuki Kijotaka. První jmenovaný má na kontě například Dantalian no Šoka, zatímco druhý zmíněný v současné době kutí podzimní seriál Infini-T Force. Scénáře se i zde ujal Iwai Hideto. Sadamotovy původní návrhy postav ovšem zpracuje Takahaši Júiči, jenž navrhoval postavy pro Macross Frontier a Gatchaman Crowds. U mechanických návrhů zůstal Ošijama Kijotaka. Production I.G si k animační produkci přizvalo mladá studia NUT a REVOROOT.

Na obě série dohlíží režisér původního šestidílného OVA Curumaki Kazuja. Více zainteresovaným aktivním dohledem je pak Motohiro Kacujuki, který se podílel na seriálech Psycho-Pass a Atom: The Beginning. Japonská rocková kapela the pillows, která svými skladbami vyplnila původní seriál, potvrdila svůj návrat.