Premiéra prvního Eureka filmu již klepe na dveře

Letos v březnu byla oznámena nová filmová trilogie ze světa originálního anime Eureka Seven, které se vysílalo v letech 2005 a 2006. Filmový projekt nese název „Kókjóšihen Eureka Seven – Hi-Evolution“. Animačních prací se opět ujalo studio Bones, jež je podepsáno i pod původním námětem. S produkcí studiu asistují společnosti Bandai, Hakuhodo DY Music & Pictures a Mainiči Hósó. První z filmů bude do kin uveden již letos 16. září. Druhý film bude následovat v roce 2018 a třetí film v roce 2019. Filmy distribuuje společnost Showgate.

Projekt režíruje Šimizu Hisatoši, epizodní režisér seriálů Kill La Kill a Gosick. Dohlíží na něj Kjóda Tomoki, režisér původního seriálu. Nad scénářem sedí další z navrátilců Sató Dai, který stál i za seriálem Ergo Proxy. Návrhy postav nakreslil animátor Jošida Keniči, jehož práci bylo možno sledovat v seriálech G no Reconguista a Overman King Gainer. Mechanické návrhy nakreslil Kawamori Šódži, jméno úzce spjaté s celou značkou Macross. Animátoři Fudžita Šigeru a Kurašima Ajumi se stali animačními režiséry pro postavy, naopak jejich kolega Abe Šingo přijal pozici animačního režiséra pro mechanické prvky. Hlavními animátory tohoto projektu jsou Kakita Hideki, Kaneko Šúiči, Kudó Šiori, Nagano Nobuaki, Ócuka Ken a Jokoja Kenta. Nagai Kazuo se stal vedoucím výpravy, kterou řídil i u filmu Sky Crawlers.

K hudbě se také přihlásil navrátilec Sató Naoki, jenž skládal hudební doprovod i pro film Stranger: Mukó Hadan. Wakabajaši Kazuhiro se ujal zvukové režie. V hlavních rolích opět uslyšíme Sanpei Júko a Nazuku Kaori. Doprovodnou píseň zvanou „Glory Days“ nazpíval osmadvacetiletý Ozaki Hiroja.

Filmová trilogie započne deset let před událostmi vyobrazenými v původním padesátidílném seriálu. Poté se děj plynule přenese dál a s úpravami převypráví děj televizní série, aby trilogie následně vyvrcholila zcela novým koncem. Tento projekt má být podle slov tvůrců přístupný i těm, kteří původní dílo nikdy neviděli. Všechny dialogy byly pro filmovou verzi nově nahrány. Snímky budou obsahovat i nové scény. Níže se můžete podívat na upoutávku zveřejněnou na oficiálních stránkách.