Podzimní VANISHING LINE

V pondělí 14. srpna došlo k oficiálnímu oznámení nového projektu, na němž pracuje animační studio MAPPA. Půjde o originální počin v podobě televizního seriálu s názvem VANISHING LINE, jehož premiéry se dočkáme ještě letos na podzim na stanici TV Tokyo. V hlavních rolích se představí Seki Tomokazu, Kugimija Rie, Šimazaki Nobunaga a Košimizu Ami. Projekt otevřel vlastní webové stránky, na nichž zveřejnil první upoutávku odhalující hlavní osoby tvůrčího týmu. Upoutávka je přiložena na konci článku.

Režii televizního seriálu si poprvé vyzkouší Park Sung-hoo, aktivní animátor, mezi jehož úspěchy patří například režie akční složky ve filmu GARO -DIVINE FLAME- a animace úvodních titulků k seriálu Júri!!! on ICE. Hlavní scénáristkou se stala Jošimura Kijoko, která si tuto roli poprvé vyzkoušela v roce 2008 u anime Kurogane no Linebarrels. Původní návrhy postav nakreslil Okazaki Takaši, autor mangy Afro Samurai. Jeho kresby pro potřeby animace upravil Kiši Tomohiro, jenž se ujal i přední režie animace. Kiši navrhoval postavy k anime Tonari no Kaibucu-kun a 91Days. Hudební doprovod složí členové studia Monaca, které je podepsáno pod kompozicemi například pro anime Šakunecu no Takkjú Musume nebo herní titul NieR:Automata. Titul produkuje společnost Tóhoku Šinša.

Seriál je zasazen do městské metropole zvané Russel. Městu se daří, ovšem ve stínech se dává do pohybu spiknutí, které by mohlo vše zhatit. Muž zvaný „Meč“ se jako první doslechne o blížícím se nebezpečí a rozhodne se jej zastavit. Avšak jeho jediným vodítkem je slovo eldorado. Totožně je na tom dívka Sophie, která se snaží najít svého zmizelého bratra. Po setkání s „Mečem“ se rozhodnou spojit síly a odhalit skutečný význam eldorada.