Originální Just Because! na podzim

Červnové číslo Gakken’s Megami Magazine oznámilo společný projekt kreslíře Himury Kisekiho (Sword Art Online: Progressive, Gecujóbi no Tawawa) a autora light novel Kamošidy Hadžimeho (Sakurasó no Pet na Kanodžo). Jedná se o originální anime sérii s názvem Just Because!, která se bude vysílat v letošní podzimní sezóně. Na televizních obrazovkách se objeví poprvé 5. 10. ve 21:00 na stanici AT-X a později i na Tokyo MX, TV Kanagawa, MBS a BS Fuji. Upoutávku s ukázkou úvodní znělky „over and over“ můžete zhlédnout pod článkem.

Příběh nás přenese do třetího ročníku střední školy, téměř ke konci druhého semestru, kdy studentům zbývá jen chvíle do konce studia. Každý už jen odevzdaně čeká na poslední den školy. A právě v ten okamžik do děje vstupuje nový student Izumi Eita, kterého však všichni dobře znají — byl jejich spolužákem na nižší střední. Zvláštní doba, v níž se vrací, všechny znovu spojí dohromady. Jako by jim do života vnesl nový vítr ve chvíli, kdy už si všichni mysleli, že jejich středoškolský život skončí jenom tak.

Izumi Eita, kterého namluví Ičikawa Aoi, žil ve městě v době, kdy navštěvoval nižší střední, avšak pak se přestěhoval pryč. Velice blízce se kamarádil se Sómou Harutem (Taiši Murata), hráčem baseballu, který již má po střední škole jistou práci. Jejich spolužačkou na nižší střední byla Nacume Mio (Isobe Karin), jež by ráda nastoupila na univerzitu, a proto pilně studuje. Další postavou je Morikawa Hazuki (Jošino Juna), členka školní kapely. Přestože její rodina hospodaří na farmě od dob jejího pradědečka, ona už se rozhodla, na jakou univerzitu půjde. Komija Ena (Lynn) je druhačka a členka školního fotografického kroužku, kterému bohužel hrozí zrušení. Během honby za fotografií do soutěže, která má kroužek zachránit, je svědkem opětovného setkání Eita a Haruty.

Anime bude u PINE JAM režírovat Kobajaši Acuši, který dělal epizodního režiséra u Girls & Panzer, Prison School či Blood-C a roli hlavního režiséra si vyzkouší poprvé. Scénář napíše již zmíněný Kamošida Hadžime a o návrh postav se postará Himura Kiseki. Jošii Hirojuki upraví návrhy postav pro animátory. Hudbu a úvodní znělku anime zajistí zpěvačka a skladatelka písní Janagi Nagi (Nagi no Asukara, Jahari Ore no Seišun LoveCome wa Mačigatte Iru, Bakemonogatari), závěrečnou znělku nazpívají seijú ženských postav Isobe Karin, Jošino Juna a Lynn. Producentem se stal Fukunaga Keisuke (Gecujóbi no Tawawa).