Nová adaptace příběhů Itóa Džundžiho

Ve čtvrtek 10. srpna došlo k otevření oficiálních stránek nového animovaného projektu, který bude adaptovat dílo mangaky Itóa Džundžiho. Půjde o televizní seriál, jehož premiéry se dočkáme příští rok v zimě. Název projektu zní prostě „Itó Džundži ‚Collection‘“. Do této kolekce autorových hororových příběhů patří jedenáct knih – dvousvazková Tomie, jednosvazkový Frankenstein a sbírky kraťasů Sóiči no Katte na Noroi, Šibito no Koiwazurai, Dassóhei no Iru Ie, Rodžiura, Kubi no Nai Čókoku, Umeku Haisuikan, Bohjó no Mači a Jami no Koe. Které příběhy budou v seriálu adaptovány, prozrazeno nebylo.

Z tvůrčího týmu nebylo odhaleno příliš. Známe pouze jméno režisérky a návrhářky postav v jedné osobě, kterou je Tagašira Šinobu. Tagašira začala v anime branži pracovat v polovině devadesátých let jako animátorka. Svůj otisk zanechala například v seriálu Šódžo Kakumei Utena a OVA Ruróni Kenšin: Meidži Kenkaku Romantan – Cuioku-hen. S příchodem první Hunter x Hunter série se dočkala povýšení na animační režisérku, poslední epizodu seriálu i sama režírovala. U OVA Hunter x Hunter: Greed Island se poprvé stala návrhářkou postav. Její velký režisérský debut přišel v roce 2013 se seriálem Diabolik Lovers. O animační práce se postará Studio DEEN.

Pro Itóa Džundžiho nejde o první animovanou adaptaci jeho díla. V roce 2012 se zpracování do anime dočkala jeho dvousvazková manga Gjo. Adaptace měla podobu hodinového filmu. Režíroval jej Hirao Takajuki. Návrhy postav nakreslil Takahaši Takuró, jenž se společně s animátorem Nakamurou Makotem postaral i o animační režii. Hudební doprovod složil Šiina Gó. Projekt produkoval Aniplex a animovalo studio ufotable.