Děvčata napříč pustinou

V pátek 11. srpna došlo k aktualizaci oficiálních stránek anime Šódžo Šúmacu Rjokó. Nové informace specifikovaly formu, období premiéry a tvůrčí tým. Dále byla zveřejněna upoutávka, kterou přikládáme na konec článku. Projekt vycházející ze stejnojmenné mangy byl poprvé oznámen začátkem července. Televizní seriál se začne vysílat již letos na podzim. Projekt vede i vlastní twitterový účet, zveřejněný propagační obrázek můžete vidět vlevo.

Režie byla svěřena Ozaki Takaharuovi, který se dříve obvykle objevoval na pozici hlavního kameramana. Režii si poprvé vyzkoušel u speciálu PERSONA5 the Animation -THE DAY BREAKERS-. Fudejasu Kazujuki se poprvé v kariéře stal hlavním scénáristou. Zkušenosti doposud nabíral jako řadový scénárista například u anime Monster. Toda Mai zpracovala návrhy postav a ujme se také přední režie animace, jako tomu bylo i v případě seriálu Sóšin Šódžo Matoi. O dodatečné návrhy se postarali Iwahata Góiči a Suzuki Noritaka. Barevnou paletu vybíral Kanemicu Hirojasu, Someja Kazumasa se stal hlavním kameramanem. Z Gotóa Masahira je hlavní střihač.

Mijake Masakazu se chopil pozice vedoucího výpravy, kterým byl i v případě seriálů Kono Subarašii Sekai ni Šukufuku o! a Džinrui wa Suitai Šimašita. Návrh výpravy zpracovali Hirata Rjó, Išimori Ren, Moriko Jasuhiro a Išimoto Takahiro. Suehiro Keničiró složil hudební doprovod jako pro anime Re: Zero kara Hadžimeru Isekai Seikacu. Hudební produkci vede společnost KADOKAWA. Animační práce byly svěřeny studiu White Fox.

Předlohou anime stojí stejnojmenná manga z hlavy Pixiv uživatele s pseudonymem Cukumizu. Dílo doposud vydalo na čtyři svazky, přičemž ten poslední vyšel loni v listopadu. Vydání svazku pátého se však již připravuje na letošního 8. září. Tištěné svazky publikuje nakladatelství Šinčóša. V hlavních rolích mangy stojí dvě děvčata, Čito a Júri, které přežily konec světa. To ovšem neznamená, že to dvojka zabalí. Děvčata se naopak vydávají na pouť nekončící pustinou na svém Kettenkraftradu. I v mrtvém světě se jim může podařit najít něco, pro co stojí za to žít.