Pohádkové dívky dostanou anime

Na přebalu druhé novely série Märchen Mädchen (Pohádkové dívky) nedávno zesnulého Macu Tomohira (Papa no Iu Koto o Kikinasai!) se objevila informace, že se začalo pracovat na anime adaptaci. Novela je založena na konceptu, na kterém Macu pracoval přes tři roky a který se mu podařilo dokončit těsně před tím, než jej dohnala rakovina. Dílo je i nadále připisováno především jemu, o ilustrace se pak stará Kantoku, jehož si můžete pamatovat díky Hentai Ódži to Warawanai Neko. Oznámení dále nepřibližuje, zda se bude jednat o sérii, OVA či film.

Příběh se zaměřuje na Kagimuru Hazuki, obyčejnou, samotářskou dívku. Jednoho dne je ve školní knihovně přenesena do jiného světa a ocitne se na půdě školy magie. Zde narazí na dívku Cučimikado Šizuku, která jí vysvětlí, že studentky školy jsou vybírány starými pohádkami a na škole je pak učí, jak zacházet s nabytou magií. Hazuki si pak vybrala pohádka O Popelce.

Märchen Mädchen není jedinou sérií Macu Tomohira, jež čeká na adaptaci. Stejně tak se děje i s jeho posledním dílem Hatena Illusion, které bohužel skončilo nedodělané. I u této adaptace se zatím neví zhola nic a až v příštích měsících se dozvíme, zda vůbec půjde o sérii či nějaký jiný formát.

Upoutávka na novelu Märchen Mädchen, v níž si můžete prohlédnou ilustrace Kantoka:

zdroje:   ANN 1,  ANN 2