Okada Mari chystá vlastní film

keyVe čtvrtek 6. července byl oficiálně odhalen nový projekt nazvaný Sajonara no Asa ni Jakusoku no Hana o Kazaró (v překladu „Rozjasněme si jitro našeho loučení květinami, které jsme si přislíbili“), který se chystá na příští rok. Projekt byl oznámen skrze oficiální stránky, k nimž byl spuštěn i doprovodný twitterový účet. Plakát k filmu můžete vidět vlevo; první upoutávku přikládáme na konci článku. Titul je originálním počinem ve formě filmu, jenž bude do kin uveden 24. února 2018. Snímek bude distribuovat společnost Showgate. Film má odvyprávět lidské drama bodající do srdce o setkáních a následných loučeních několika postav.

Okada Mari je pod projektem podepsána jako autorka námětu, scénáristka i režisérka. Okada má v anime sféře bohaté zkušenosti jako scénáristka, režisérský post si zde ovšem vyzkouší poprvé. Jako hlavní scénáristka se mimo jiné podílela na projektech True Tears, Hóró Musuko a Kiznaiver. Režisér Šinohara Tošija bude na projekt dohlížet. Mezi jeho tvorbu patří například seriál Nagi no Asukara. Původní návrhy postav nakreslil Jošida Akihiko, jenž kreslil návrhy ke hrám Final Fantasy XII a Vagrant Story. Jeho kresby pro potřeby animátorů přepracovala Išii Juriko. Ta se rovnou ujala i povinností přední režisérky animace. Její jméno je spjato s projekty Another a Kuromukuro.

Vizuální návrhy světa nakreslil Okada Tomoaki. Toho jako vedoucí výpravy doplnil Higašidži Kazuki. Hudební doprovod skládá Kawai Kendži, jehož tvorba zněla ve filmech Kókaku Kidótai a Sky Crawlers. Wakabajaši Kazuhiro se postará o zvukovou režii. Animační práce má v rukou studio P.A. Works. Mimo oficiální zprávy se animátor Hiramacu Tadaši na svém twitterovém účtu zmínil, že na filmu pracuje jako spoluautor obrazového scénáře, řadový režisér a animační režisér. Hiramacu kreslil návrhy postav pro Abenobaši Mahó Šótengai a Re:Cutey Honey.