Full Metal Panic se vrátí až příští jaro

fullmetal_panic_ivO chystaném návratu série Full Metal Panic jsme vás informovali před dvěma lety. Od té doby bylo zveřejněno několik podrobností, ale především se objevovalo velké množství spekulací. Původní datum začátku vysílání bylo stanoveno na letošní podzim, ale postupně se začaly objevovat spekulace, že premiéra bude odsunuta. V pátek na Anime Expo bylo oznámeno samotným autorem light novely, že se série skutečně přesouvá až na příští jaro.

Na oficiálních stránkách se objevilo i vysvětlení tohoto kroku. Z něj lze vyčíst, že si projekt žádal mnoho práce jak od původních členů produkčního štábu, tak i od těch nových. Práce bylo dokonce tolik, že se několikrát uvažovalo o úplném zrušení produkce. Nakonec se však ukázalo, že je skutečně potřeba jen více času, a tak došlo k posunutí data premiéry. A můžeme jen doufat, že příští duben je již konečný termín.

Nově se animace ujalo studio Xebec, stejně tak na pozici režiséra je nově Nakajama Kacuiči. Nicméně o scénář se opět postará sám autor předlohy, Gató Šódži, a stejně tak i na pozici hlavního režiséra animace zůstává Horiuči Osamu.

UPDATE: Vyšla nová upoutávka:
https://www.youtube.com/watch?v=ITg_UNHMMy0

zdroje:   ANN,  Crunchyroll