Blíží se dvacáté narozeniny mangy One Piece

one_piece_122. červenec 1997. Pro mnoho lidí to byl jistě obyčejný den, ale Oda Eiičiro si jej určitě pamatuje velmi dobře. Ten den se totiž dostal na veřejnost první díl jeho mangy One Piece, která stále vychází. Aktuálně má přes 850 kapitol a těší se obrovské popularitě. Lze tedy očekávat, že při dvacátých narozeninách příští měsíc se dočkáme velkých oslav. V časopise Šúkan Šónen Jump, ve kterém manga vychází, bylo naznačeno několik různých projektů a akcí spojených s tímto výročím.

Samozřejmostí jsou různé ilustrace a speciální obálky, nicméně se dočkáme i akcí přímo pro samotné čtenáře mangy, například toho, že se fanoušci „objeví“ s Luffym. Dále při této příležitosti má vyjít krátká šestistránková manga s názvem One Piece Party a Šimabukuro Micutoši, autor mangy Toriko a Odův přítel, plánuje zveřejnit své vzpomínky na Odu v podobě patnáctistránkové mangy. Samotné vydavatelství časopisu Shueisha dále uvedlo, že tento výčet určitě není konečný a že 22. července nás čekají další překvapení.

Za zmínku určitě stojí i tematický trojdílný časopis. První vydání se dostalo do prodeje před pár dny a obsahuje mimo jiné rozhovor s Odou, módní doporučení Nami, informace o reálných historických tématech a rovněž se v něm nachází i krátká originální manga od Ody. Nicméně ani fanoušci samotného anime nemusí zoufat, i na ty se dostane. Příští měsíc se totiž do vysílání má dostat nový dvouhodinový speciál s názvem „Dobrodružství Luffyho a jeho čtyřech členů posádky“. Vysílat se bude 26. srpna a jak již název napovídá, bude se jednat o kompletně nové zpracování začátku příběhu až po moment, kdy se posádka dostane na Grand Line. Dokonce se dočkáme i nové verze úvodní znělky „We Are!“.

zdroj:   ANN